Tag: Cukinia z grilla marynata

Grillowana cukinia

Jak grillować cukinię?

Potrawy z grilla

Jest ciepłe, letnie popołudnie i najlepszym pomysłem na spędzenie czasu wydaje się urządzenie grilla. Mięso było, jest i będzie nieodłącznym składnikiem grillowego menu, ale również warzywa świetnie sprawdzają się na tą okazję. Cukinia jest źródłem wielu witamin (A, witamin z grupy B, C) oraz składników mineralnych (białka, węglowodanów, błonnika). Przyrządzona na grillu sama w sobie jest pyszna, a z odrobiną przypraw będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia.



Podobne porady

pieczona cukinia z serem feta

Jak zrobić pieczoną cukinię z serem feta?

Szybkie i proste dania
Szybkie i proste w przygotowaniu danie z cukinią. Korzystajmy z warzyw, póki jest na nie sezon. Ta pyszna przekąska świetnie sprawdzi się w swojej roli. Niezbyt kaloryczna, za to bogata w witaminy. Coś dla wszystkich smakoszy.
smażona cukinia

Jak zrobić smażoną cukinię?

Przekąski Ciepłe
Gdy masz ochotę na szybką i zdrową przekąskę lub niespodziewanie przyszli znajomi poszukaj w lodówce cukinii. Pokrój ją szybko i usmaż. Nikt nie pogardzi taką przekąską. Podaj smażoną cukinię z ulubionym dipem. Smacznego.
marynowana marchew

Jak marynować marchew?·

Proste przepisy
Marynowana marchewka to żadna nowość. Dodajemy ją przecież do wielu różnych sałatek na zimę, czyli wiemy, że jest ot możliwe. Ale można też marynować marchewkę, jako składnik główny, nie jako dodatek. Sprawdź jak to smakuje.

Jak zrobić cukinię faszerowaną ryżem?

Proste przepisy
Cukinia faszerowana ryżem stanowi doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. To wyśmienite, wegetariańskie danie bez wątpienia zachwyci nawet największego mięsożerce. Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga od nas dużego wysiłku. Możecie być pewni, że na jednej porcji się nie skończy, ponieważ pysznej cukinii wręcz trudno się oprzeć. Poniżej znajdziecie proste wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu tego niesamowitego dania.
marynowana czerwona cebula

Jak zrobić marynowaną czerwoną cebulę?

Przetwory
Marynowana czerwona cebula to nie tylko wyrazisty smak dodający charakteru niejednej potrawie. To też piękny, intensywny kolor, który sprawia, że danie od razu chce się jeść. Cebula doskonale pasuje do kanapek, mięsa (szczególnie wieprzowiny), sałatek, czy dań na bazie fasoli. Jej przygotowanie zajmuje około 10 minut, a przechowywana w lodówce zachowuje świeżość przez kilka tygodni. Czy można chcieć czegoś więcej? Może przepisu? Ten znajdziesz poniżej.
marynowana marchew

Jak zamarynować marchewkę?

Przetwory
Marynowane grzyby, ogórki, cukinia, papryka... To wszystko już było! A czy marynowaliście kiedykolwiek marchewkę? Jeśli nie, koniecznie wypróbujcie w tym roku prezentowany tutaj przepis. Marynowana marchewka to doskonały dodatek do wielu potraw. Szczegółową recepturę ze zdjęciami krok po kroku znajdziesz w dalszej części artykułu.
marynowana cukinia

Jak zrobić marynowaną cukinię?

Przetwory
Cukinia to warzywo, które chciałoby się jeść przez cały rok. Ale właściwie dlaczego nie mielibyśmy tego robić? Doskonałym pomysłem jest zrobienie przetworów na zimę z cukinii. Ja polecam ci marynowaną cukinię na ostro. Lubię ją bardziej, niż tradycyjne pikle. A zastosowań ma równie dużo – do sałatek, na kanapki, do zapiekanki. To co, zaczynamy?