Tag: Przetwory z dyni na zimę

Dżem dyniowy

Jak zrobić dżem dyniowy?

Przetwory
Ten dżem smakuje tak jak ciasto dyniowe. Jest fantastyczny razem z tostami, bagietkami i każdym innym pieczywem. W ozdobnym słoiku może być wspaniałym prezentem.
Dżem dyniowy z wanilią

Jak zrobić dżem dyniowy z wanilią?

Przetwory
Dżem dyniowy z wanilią jest wspaniałym dodatkiem do ciast, deserów i pieczywa. Aksamitna konsystencja i dodatek wanilii sprawia, że smakuje podobnie do miodu. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku. Podany na śniadanie w towarzystwie mleka lub filiżanki kawy zbożowej bez wątpienia obudzi nas do życia i doda energii na cały dzień. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w jego przygotowaniu.
Dżem dyniowo jabłkowy

Jak zrobić dżem dyniowy z jabłkami?

Przetwory
Dżem dyniowy z jabłkami wspaniale sprawdza się jako dodatek do pieczywa, deserów i ciast, a w szczególności do muffinek. Jeśli raz spróbujesz tego dżemu na stałe zagości w twojej książce kucharskiej. Przygotujesz go bardzo szybko i bez wątpienia zachwyci nie tylko ciebie, ale również całą twoja rodzinę. Smakuje wprost obłędnie i trudno mu się oprzeć. Dodatek orientalnych przypraw zamieni wasz dżem w prawdziwy rarytas. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w jego wykonaniu.
masło dyniowe

Jak zrobić masło z dyni?

Przetwory
Lubisz dynie i zastanawiasz się jak zamknąć ich smak w słoiku na dłużej? Dobrym sposobem są oczywiście przetwory. Jednym z nich może być pyszne masło z dyni. Doskonale pasuje do tostów, babeczek i deserów. Dowiedz się jak je zrobić.

Jak zrobić pastę z dyni?

Przetwory
Miłośnicy dyni zakochają się w poniższym przepisie. Pastą dyniową można smarować kanapki, naleśniki czy podawać je wraz z lodami. Masz ochotę na coś słodkiego i pikantnego? Na coś co smakuje i pachnie jesienią? Coś co jest bardzo proste w przygotowaniu? Jeśli twoją odpowiedzią jest "TAK" to przedstawiam przepis, który spełni wszystkie twoje oczekiwania.

Jak zrobić dynię w zalewie na ostro?

Przetwory
Smakiem dyni możemy się cieszyć przez cały rok. Marynowana dynia w zalewie octowej z dodatkiem goździków i cynamonu najlepiej smakuje z pieczonym mięsem.

Jak zrobić dynię w zalewie na słodko?

Przetwory
Dynia w zalewie jest gotowa do spożycia już po 2-3 tygodniach od przygotowania. Marynata taka dość szybko się psuje po otworzeniu słoika, dlatego lepiej używać małych słoiczków dostosowanych do jedno lub dwurazowego użycia.

Jak zrobić dynię w zalewie słodko-kwaśnej?

Przetwory
Dynia w słodko-kwaśnej zalewie najlepiej smakuje z pieczoną wieprzowiną jednak możesz ją podawać również z kurczakiem czy indykiem. Pikle te są bardzo proste do przygotowania - najwięcej czasu zabiera obranie i pokrojenie dyni.

Jak zrobić masło dyniowe?

Przetwory
Halloween już za nami, a ty nie wiesz jak wykorzystać dynie, które miały służyć jako dekoracja domu? Pastą dyniową możemy smarować naleśniki, tosty, pieczywo lub dodawać do jogurtu, czy masy podczas pieczenia ciasta. Jest przepyszne i z pewnością pokocha je cała twoja rodzina. Masło to może być przechowywane w lodówce do 2-3 tygodni lub w zamrażalniku do roku czasu. Syrop klonowy możesz zastąpić cukrem a nawet miodem. Poniżej znajdziesz doskonały przepis.

Jak zrobić dynię w przecierze żurawinowym?

Przetwory
Liście lecą z drzew... czyżby zbliżała się do nas jesień? To znak, że rozpoczyna się sezon na przepyszne jesienne owoce i warzywa. Pasteryzowana dynia w przecierze żurawinowym jest wspaniałym dodatkiem do różnych rodzajów mięs i drobiu. Jej przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku i bez wątpienia zaskoczy was swoim niesamowitym smakiem i aromatem. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu kilku słoiczków przepysznej dyni w przecierze pomidorowym.


Podobne porady

Jak zrobić grzyby w zalewie słodko-kwaśnej?

Przetwory
Grzybki w zalewie słodko-kwaśnej mają bardzo delikatny i przyjemny smak. Warto wypróbować jeśli do tej pory stosowało się wyłącznie zalewy octowe.