Tag: Przepisy z dyni

dyniowe latte

Jak zrobić dyniowe latte?

Kawa
Dyniowe latte? A cóż to takiego? To twoja nowa ulubiona kawa. Ma prawdziwy aromat i smak dyni, ponieważ wykonana jest z najprawdziwszego dyniowego puree. Takiej kawy nie znajdziesz w żadnej kawiarni, ani nie kupisz w sklepie w postaci tajemniczego proszku. Możesz ją jednak zrobić w domu. Wierz mi, warto.

Jak zrobić Fettuccine Alfredo z dynią?

Makarony
Jesień oprócz pięknych kolorów obrodziła w tym roku również w duże ilości dyni. Jeśli nie masz pomysłu jak je przygotować to proponuję makaron Fettuccine Alfredo z purre dyniowym. Makaron ten najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu.
precelki dyniowe z cynamonem

Jak zrobić precle dyniowe z cynamonem?

Pączki
Miękkie ciasto dyniowe, skąpane w cukrze i cynamonie i oblane pyszną, mleczno-serową polewą. Czy na myśl o tym deserze nie cieknie ci ślinka? Żeby zrobić te pyszne precelki wystarczy zaledwie 30 minut. Nie są potrzebne żadne wyjątkowe zdolności kulinarne. Precelki są najpierw gotowane, a potem pieczone, możesz je więc jeść bez obawy o linię. Gotowa na przepis?
dyniowa latte

Jak zrobić dyniowe latte bez cukru?

Kawa
Dyniowa latte to jesienny hit sieci kawiarni Starbucks. Może trudno ci w to uwierzyć, ale korzystając z tego przepisu zrobisz jeszcze lepsze latte, niż to sprzedawane w Starbucksie za niemałe pieniądze. Mało tego – możesz raczyć się nim codziennie, kilka razy dziennie – kiedy tylko najdzie cię na nie ochota.
pączki dyniowe

Jak zrobić pączki dyniowe z piekarnika?

Ciastka
Jesienią dynia gra w kuchni pierwszoplanową rolę. Gdy znudzą nam się zupy, kremy i musy z dyni, czas wypróbować smaczne i niskokaloryczne pączki. Pieczone, a nie smażone – z dodatkiem korzennych przypraw, stanowią idealną przekąskę na chłodne jesienne wieczory. Warto przygotować je nie tylko z okazji Halloween czy Tłustego Czwartku. Dyniowe kuleczki wywołają uśmiech na twojej twarzy w każdy, nawet najbardziej powszedni dzień.


Podobne porady

Fettuccine Alfredo przepis

Jak zrobić Fettuccine Alfredo?

Makarony
W 1914 Alfredo di Lelio kucharz i właściciel restauracji Alfredo w Rzymie zrobił pyszny makaron nazwany później Fettuccine Alfredo. Danie to zrobił on pierwotnie dla swojej żony, która miała duży problem nudnościami w ciąży. Okazało się ono tak dobre, że szybko wprowadził je do menu w restauracji gdzie zostało odkryte i wypromowane przez hollywoodzką parę Mary Pickford i Douglasa Fairbanksa. Danie to składa się z makaronu fettuccine, parmezanu i masła. Jest wiele różnych kombinacji i wariacji tego przepisu. Do podstawowych składników można dodać brokuły, śmietanę, czosnek, pietruszkę, kurczaka, krewetki czy szparagi.

Jak zrobić zdrowe Fettuccine Alfredo?

Makarony
Fettuccine Alfredo to nic innego jak makaron Fettuccine z maślano-parmezanowo-śmietanowym sosem doprawionym gałką muszkatołową. Sos w sam sobie jest pyszny i praktycznie nie potrzeba do smaku nic więcej, jednak jest dość kaloryczny i tuczący. W połączeniu z białym makaronem nie jest on najzdrowszy i składa się praktycznie z samych węglowodanów prostych. Jak zatem sprawić, aby Fettuccine Alfredo było zdrowe i odżywcze? Oto przepis: