Tag: Indyjska zupa jarzynowa

Jak zrobić indyjską zupę warzywną z soczewicą?

Zupy
Znudziła ci się typowo polska zupa ziemniaczana czy równie polski kapuśniak? Jeśli na to pytanie odpowiedziałeś twierdząco, pora wypróbować dalekowschodnie smaki. Oto przepis na indyjską zupę warzywną z soczewicą, ziemniakam, kapustąi i pomidorami.

Dlaczego warto jeść zupy?

Techniki gotowania
Zupa to tradycyjne danie, bez którego nie może odbyć się prawdziwy obiad. Polska kuchnia obfituje w pomysły na oryginalne i jej smaczne receptury. Niektóre z nich przekazywane były z pokolenia na pokolenie, a inne powstają podczas naszych podróży, bądź są wynikiem naszych eksperymentów. Wiadomo, że nie wszystkie są niskokaloryczne, ale niektóre z nich sprzyjają nawet odchudzaniu. Dlaczego warto jeść zupy? Czy mogą one zastąpić cały obiad? Jak stworzyć niskokaloryczne danie? Przekonajmy się.


Podobne porady

Jak najlepiej zagęszczać zupę? Sprawdzone sposoby

Zupy
Zupy plasują się w czołówce potraw, po które sięgają Polacy. Ich smakiem delektujemy się wyjątkowo chętnie, ale czy wiemy, jak odpowiednio je zagęszczać? Większość z nas odpowiadając na to pytanie wskaże, że idealnym rozwiązaniem jest w tym względzie mąka lub śmietana i pewnie trudno się z tymi wskazówkami nie zgodzić. Ale to niejedyne sposoby na to, aby nasza zupa miała idealną konsystencję i była doskonała w smaku. Poniżej sprawdzamy alternatywy dla mąki i śmietany w roli zagęszczacza.