Tag: Roladki z kurczaka przepisy

roladki z kurczaka

Jak zrobić roladki z kurczaka z papryką i szparagami?

Dania z drobiu
Zdrowo, smacznie, apetycznie. Czegóż chcieć więcej od wymarzonego posiłku? Roladki z kurczaka to doskonałe danie na imprezę, szybki obiad, czy uroczystą kolację. Prezentują się pięknie, smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie nie nastręczy problemów nawet początkującemu masterchefowi.
roladki z kurczaka

Jak zrobić roladki z kurczaka z serem i szynką w piekarniku?

Dania z drobiu
Soczyste i kruchutkie mięso z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką, zamykające w środku aromatyczną szynkę i ciepły, ciągnący się ser. To krótki opis roladki z kurczaka, na punkcie której oszaleją wszystkie twoje zmysły. To prosty pomysł na smaczny i efektowny obiad. Przekonaj się korzystając z przepisu zamieszczonego poniżej.
faszerowana pierś z kurczaka ze szpinakiem

Jak zrobić faszerowaną pierś z kurczaka z pomidorami?

Dania z drobiu
Pierś z kurczaka to dobry wybór na obiad, ponieważ jest ona bogatym źródłem białka, a przy okazji prawie wcale nie zawiera tłuszczu. Trzeba jednak wiedzieć, jak ją przygotować, ponieważ sam kurczak jest raczej jałowy w smaku. Stąd pomysł na faszerowane roladki z kurczaka. Szpinak baby, suszone pomidory i ser to zdrowe połączenie, które cieszy nie tylko kubki smakowe, ale i oczy.


Podobne porady

Omlet pieczony

Jak zrobić omlet w piekarniku?

Potrawy z jajka

Omlet z jajek i szynki, czy boczku i warzyw jest pożywnym i smacznym śniadaniem. Przygotowanie takiego omletu trwa więcej niż godzinę, ale naprawdę warto jest poświecić tyle czasu. W porównaniu z omletami które z reguły robi się na patelni, ten przygotowujemy w piekarniku. Trudno dokładnie określić dokładny czas przygotowania tej potrawy, ponieważ dużo zależy od rozmiaru naczynia żaroodpornego w którym go pieczemy i ilości używanych składników; dobrym sposobem na określenie czy omlet jest gotowy jest wbicie w niego drewnianej wykałaczki - jeśli wykałaczka po wyciągnięciu jest czysta to znaczy, że pieczony omlet jest już gotowy.

Faszerowana cukinia

Jak zrobić faszerowaną cukinię?

Szybkie i proste dania
Mam nadzieję, że lubicie proste i zdrowe przepisy. No bo przepis na faszerowaną cukinię taki właśnie jest, prosty, szybki i zdrowy. Do podanych tutaj składników na farsz możesz dodać jeszcze jakieś inne, wybrane według własnych upodobań jak na przykład pieczarki, kukurydza czy kurczak. Życzę udanego eksperymentowania.
Cukinia faszerowana

Jak zrobić cukinię faszerowaną?

Dania z wieprzowiny
Faszerowana cukinia jest pyszna i taka prosta do zrobienia. Możesz ją zrobić dużo wcześniej, zamrozić i odgrzać w piekarniku. Cukinię tą najlepiej jeść na gorąco, prosto wyciągniętą z piekarnika.

Jak zrobić cukinię faszerowaną ryżem?

Proste przepisy
Cukinia faszerowana ryżem stanowi doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. To wyśmienite, wegetariańskie danie bez wątpienia zachwyci nawet największego mięsożerce. Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga od nas dużego wysiłku. Możecie być pewni, że na jednej porcji się nie skończy, ponieważ pysznej cukinii wręcz trudno się oprzeć. Poniżej znajdziecie proste wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu tego niesamowitego dania.
faszerowana zielona papryka

Jak zrobić faszerowaną zieloną paprykę?

Szybkie i proste dania
Faszerowana papryka to zawsze strzał w dziesiątkę. Dzisiaj serwujemy ją z brązowym ryżem, mięsem mielonym i parmezanem. To prawdziwa uczta, która zaspokoi apetyt nawet najbardziej wybrednego smakosza. Jeśli chcesz, możesz dodać do farszu pieczarki. Możesz też całkowicie zastąpić nimi mięso, by uzyskać papryczki w wersji wegetariańskiej. Niezależnie od tego co postanowisz, danie i tak wyjdzie przepyszne.