Sok z kapusty: Lekarstwo na 100 chorób i ochrona przed rakiem jelit

Leczenie Raka
Zdrowa żywność i naturalne lekarstwa to wyrażenia, które mogą zostać potraktowane jako synonimy. Ludzie niesłusznie uważają, że tylko drogie medykamenty są w stanie rozwiązać ich problemy i poskutkować skuteczną terapią. Warto też spróbować domowych sposób, sięgnąć po zdrowie jedzenie, będące źródłem wielu składników odżywczych i powrócić do korzeni naturalnej medycyny. W artykule zostanie przedstawiony numer jeden wśród naturalnych medykamentów, znany na całym świecie ze swoich cudownych właściwości i bogaty w witaminę C. Mowa o kapuście i jej soku.

Jak chronić się przed rakiem prostaty?

Rak Prostaty
Prostata to narząd znajdujący się pod pęcherzem, którego zadaniem jest uczestnictwo w procesie produkcji nasienia. Badania dowodzą, że rak prostaty jest drugim w kolejności nowotworem złośliwym, który atakuje mężczyzn w USA. Ryzyko zachorowania zwiększa się z wiekiem pacjenta, dlatego tak ważne jest, aby wiedzieć, jakie podjąć działania profilaktyczne; między innymi te dotyczące zmian w diecie. Oto kilka produktów, które korzystnie wpływają na ochronę przed rakiem prostaty.

Wasabi wspomaga serce i przeciwdziała nowotworom

Przyprawy
Wasabi (łac. Wasabia japonica, Eutrema japonica) to przyprawa pochodząca z Japonii. Najbardziej znane jest jako zielony sos dodawany do sushi, który z prawdziwym wasabi ma zazwyczaj mało wspólnego, ponieważ powstaje jako mieszanka chrzanu, musztardy i barwników. Ze względu na swój charakterystyczny, ostry smak i intrygujący kolor wasabi ma mnóstwo zwolenników na całym świecie. W kuchni japońskiej, oprócz korzeni, wykorzystywane są także łodygi i kwiaty. Górna część korzenia ma cierpki i ostry smak, dlatego wasabi znane jest również pod nazwą japońskiego chrzanu. Na Zachodzie najczęściej występuje w postaci sproszkowanej, ale najlepiej smakuje świeży.

Zasadotwórcze produkty przeciwdziałają nowotworom

Leczenie Raka
Stosowanie zrównoważonej diety oznacza spożywanie różnorodnych produktów w ilościach, które zapewniają organizmowi odpowiednią dawkę witamin i minerałów. Przestrzeganie odpowiednich żywieniowych zasad pozwala nam cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem oraz gwarantuje odpowiednią ilość energii. Jednak na tym nie kończą się funkcje związane z właściwym odżywianiem się. Niektóre z produktów mają właściwości zasadotwórcze, które pod wieloma względami sprzyjają naszemu organizmowi. Zaliczyć do nich należy: oliwę z oliwek, siemię lniane i olej lniany, zielona warzywa, rośliny z rodziny krzyżowych oraz rośliny dyniowate.
Czosnek

Jak zrobić tybetański eliksir młodości?

Nadciśnienie Tętnicze
Receptura tej nalewki pochodzi z Tybetu z IV wieku przed naszą erą. Mówi się, że już po jednej kuracji wiek organizmu cofa się o 16 lat. Jest to prościej mówiąc nalewka czosnkowa o niezwykłych właściwościach. Nalewka ta uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca i mózgu, tworzeniu się nowotworów, paraliżowi i miażdżycy. Poprawia wzrok, odmładza organizm, oczyszcza go z tłuszczu, wypłukuje zalegający wapń i szybko poprawia przemianę materii. Nalewka ma poza tym działanie moczopędne, wykrztuśne, wzmacniające, rozgrzewające, uśmierzające ból. Odkaża również przewód pokarmowy i zapobiega wrzodom oraz wzmacnia odporność organizmu na choroby.
fast food

16 rakotwórczych produktów spożywczych - czego bezwzględnie unikać?

Leczenie Raka
Gdy byliśmy dziećmi, nasi rodzice w ogóle nie zastanawiali się nad tym, że jakieś jedzenie może przyczyniać się do powstawania nowotworów. Badania na ten temat dopiero wówczas raczkowały, a i samo jedzenie było zdrowsze i znacznie mniej przetworzone, niż teraz. Ludzie byli zdrowsi, ponieważ spożywali to, co było dla nich wówczas dostępne – najczęściej owoce i warzywa wyhodowane na swoim kawałku pola. Jednak czasy zmieniły się. Półki sklepowe uginają się od półproduktów, które - mimo napisów „dietetyczny”, „niskokaloryczny”, „0%” - nie mają nic wspólnego ze zdrowym sposobem odżywania. Poniżej znajdziesz listę 16 najbardziej rakotwórczych produktów spożywczych, które prawdopodobnie są częstym elementem twojej codziennej diety. Badania dowodzą, że w niezwykle znaczący sposób zwiększają one ryzyko zachorowania na raka.
gotowanie wody

Dlaczego nie powinno się gotować wody dwa razy?

Inne Choroby
Po zagotowaniu się wody, z jakiegoś powodu zapominasz zalać nią kawę czy herbatę. Więc gotujesz wodę raz jeszcze, a to błąd. Dlaczego nie powinno się gotować wodę dwa razy? Teraz możesz się dowiedzieć!
mammografia

Zielona karta onkologiczna - do czego uprawnia?

Leczenie Raka
Od 1 stycznia 2015 roku wszedł w życie tzw. pakiet onkologiczny. Dzięki niemu pacjent będzie miał szybszy dostęp do terapii antyrakowej. Zmiany mają zapewniać chorym kompleksową opiekę medyczną od badań diagnostycznych do zakończenia leczenia. Pakiet ten obejmuje jednak tylko pacjentów ze zdiagnozowanymi nowotworami złośliwymi. Łagodne zmiany nowotworowe nie będą leczone w tym trybie. Do czego uprawnia zielona karta onkologiczna? Tego dowiesz się z dalszej części artykułu.

Właściwości lecznicze oleju z orzechów włoskich

Pielęgnacja włosów
Olej z orzechów włoskich jest jednym z wszechstronnie działających olejów eterycznych, które powinno się mieć w domu. Dlaczego? Otóż, ma on wiele właściwości, które są korzystne dla naszego zdrowia! Jego działanie nie ogranicza się tylko do skóry – ma wpływ na całą naszą kondycję! Olej z orzecha włoskiego pomaga w pozbyciu się infekcji grzybiczych, spowalnia proces starzenia się skóry, leczy takie choroby skóry jak łuszczyca czy egzema, przeciwdziała utracie włosów i zwalcza łupież. Ten olej eteryczny może także zmniejszyć ryzyko pojawienia się chorób krążenia, zmniejsza tłuszcz w okolicach brzucha, wspomaga dobry sen i walczy z rakiem!
korzeń mniszka

Ten korzeń niszczy 98% komórek nowotworowych w zaledwie 2 dni

Leczenie Raka
Mniszek lekarski to zioło stosowane od zawsze przez ludzkość na całym świecie. Wykazuje wiele właściwości korzystnych dla naszego zdrowia, jednak niszczenie komórek nowotworowych sprawia, że można je nazwać rośliną niezwykłą. Odkrycie tego faktu wywołało duże poruszenie wśród naukowców.