Desery
- Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
LodyCiastaTortyDesery OwocowePączkiCiastkaBudynie i PuddingiSłodkie przekąskiBatoniki i CzekoladyBabeczki i Muffinki
Pokaż wszystkie 
Jak zrobić domowe lody na patyku?
LodyLato już za nami, jednak kto nie lubi lodów? Po co ograniczać się z ulubionymi słodyczami tylko latem. Teraz można cieszyć się pysznymi i przede wszystkimi zdrowymi lodami kiedy tylko chcesz. Przyrządź je samodzielnie z naturalnych składników, efekt cię zachwyci. Możesz użyć dowolnych barwników, żeby zabarwić swoje lody.

Jak zrobić ciasteczka z nadzieniem z lodów?
CiastkaW upalne dni najlepsze orzeźwienie dają pyszne, kremowe lody. Stwórz z nich deser który przypadnie wszystkim do gusty. Przepis jest banalnie prosty. Zrób ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i przełóż ulubionymi lodami. Oczywiście możesz kupić gotowe ciastka, ale z pewnością nie będą one tak pyszne i chrupiące, jak te przygotowane własnoręcznie.

Jak zrobić jadalne miseczki z granoli?
Desery OwocoweŻegnaj tucząca czekolado, pakujcie się przereklamowane wafelki. Nadchodzi czas na miseczki deserowe z granoli. Pyszne, zdrowe, doskonale przechowają świeże owoce i lody. To smaczny sposób na włączenie do diety swoich najbliższych większej ilości pełnego ziarna. Przekonaj się jak łatwo je zrobić.

Jak zrobić shake waniliowy?
Koktajle OwocoweMasz ochotę na coś zimnego i kremowego? Przyrządź sobie waniliowego szejka! Proponowany przeze mnie przepis wykorzystuje tylko cztery składniki, ale szejk jest przepyszny. Dodatkową jego zaletą jest szybkość wykonania.

Jak zrobić lody z jajek?
LodyTradycyjne lody z jajek są rewelacyjne i nijak się nie mają do lodów kupionych w sklepie. Niestety niewiele lodziarni oferuje lody tradycyjne, więc jeśli chcemy poczuć raj w ustach, to musimy zrobić te lody sami w domu. Poniżej przedstawiam stary i sprawdzony przepis na lody z jajek.

Jak zrobić lody sorbetowe na patyku?
LodySoczyste, orzeźwiające, w 100% naturalne. Takie są domowej roboty sorbety. Czy może być coś lepszego? Tak! Dwusmakowe lody sorbetowe na patyku. Nasza propozycja: truskawka z brzoskwinią. Smaki możesz jednak łączyć dowolnie. Lody te przygotujesz w kilkadziesiąt minut, bez potrzeby korzystania z maszyny do lodów.

Jak zrobić wiórki z czekolady?
CiastaDelikatne czekoladowe wiórki wzbogacają wygląd i smak wielu przygotowanych w domu słodkości. Potrafią odmienić nawet najbardziej zwyczajny deser. Wystarczy posypać nimi np. ozdobioną wcześniej bitą śmietaną galaretkę czy lody i danie od razu zyska nowe oblicze. Gotowe wiórki czekoladowe kupisz w sklepie lub w cukierni. A co powiesz na to, by zrobić je samodzielnie? Aby je wykonać, będziesz potrzebowała jedynie tabliczki czekolady. Przekonaj się, jakie to proste i… do dzieła!

Jak zrobić sorbet bananowy?
LodyBanany są znane i cenione nie tylko z powodu ich znakomitego smaku, ale również dzięki dużej zawartości potasu, magnezu, selenu, białka oraz witamin (m.in. B1, B2, C). Warto je więc jeść dbając o organizm. Wiadomo jednak, że jedzenie można sobie urozmaicać. Dlatego proponujemy Wam banany w formie sorbetu. Jest to bardzo proste i pyszne!

Jak zrobić sorbet cytrynowo-miętowy?
LodySorbet to świetny pomysł na walkę z upałami w lecie. Dodatkowym atutem sorbetów jest to, że można je zrobić samodzielnie w domu, we własnej kuchni. Sorbet cytrynowo – miętowy to świetne orzeźwienie i ulga dla przegrzanego organizmu. W kilka chwil możesz go przygotować za pomocą maszyny do lodów.

Jak zrobić lody twarogowe?
LodyLody nie muszą być kaloryczne i pełne cukru. Jeśli dbasz o linię lub jesteś na diecie, wcale nie musisz odmawiać sobie tej przyjemności. Doskonałą alternatywą są lody zrobione z twarogu. Są kremowe, sycące i bardzo smaczne. Z tego przepisu dowiesz się jak zrobić lody o smaku migdałowym. Nie znajdziesz w nich rafinowanego cukru, są za to doskonałym źródłem białka. Najlepiej smakują z dodatkiem posiekanych migdałów i... no cóż, wiórkami czekolady. Tę jednak śmiało możesz pominąć.