Różowa czekolada: Naturalny kolor i orzeźwiający smak

Batoniki i Czekolady
Czekolada od lat plasuje się w czołówce najlepszych i najpopularniejszych słodyczy. Jest uwielbiana nie tylko przez dzieci, ale także przez dorosłych. Poprawia humor i szybko dodaje energii, jest nieodłącznym składnikiem wielu deserów. Dzięki niej możemy cieszyć się czekoladowymi torcikami, ciastem brownie czy po prostu rozgrzewającym, słodkim napojem. Po wynalezieniu czekolady czarnej, mlecznej i białej, przyszła pora na kolejny hit – różową czekoladę ruby. Nowy gatunek zyskuje coraz większą popularność, a jego atutem jest to, że różowy kolor powstał z naturalnych i zdrowych składników.

Jak zrobić tort amaretto

Techniki pieczenia
Torty zawsze kojarzą nam się ze szczególnymi okazjami .Proponowany poniżej tort amaretto znakomicie smakuje do filiżanki wybornej włoskiej kawy. Jego delikatny smak wprowadzi w zachwyt i podziw wszystkich domowników i znajomych.

Jak zrobić tort bananowy?

Podstawy pieczenia
Tort bananowy jest bardzo smaczny i zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Jego wspaniały, owocowy smak przeniesie cię w krainę szczęśliwości i wiecznego uśmiechu:)
mleko skondensowane

Jak zrobić mleko skondensowane?

Słodkie przekąski
Mleko skondensowane, kto o nim nie słyszał, a kto nie próbował. Chyba nie ma nikogo, kto mógłby odmówić takiego przysmaku. Stosowany do przygotowania wielu ciast i deserów, począwszy od serników poprzez krówki i toffi, aż do pysznych koktajli. Przygotowaliśmy prosty przepis na skondensowane mleko, które z łatwością sporządzisz we własnej kuchni. Używaj tego przepisu, wtedy kiedy potrzebujesz. Oto jak go przygotować.
Naturalne barwniki

Czym zastąpić barwnik spożywczy?

Ciasta
Każda osoba mająca dzieci może potwierdzić, że barwniki spożywcze poprawiają postrzeganie smaku potraw. Niestety złą wiadomością jest fakt, że wiele barwników zawiera szkodliwe substancje, których chcemy unikać. Barwniki spożywcze możemy jednak zastąpić naturalnymi barwnikami, które nie zaszkodzą zdrowiu naszemu ani naszych dzieci. Wszystkie poniższe przepisy dotyczą zabarwienia około 1 szklanki lukru. Pamiętaj, że sok z owoców rozcieńczy lukier. Należy zatem zrobić lukier stosunkowo gęsty i później w razie potrzeby dodać więcej wody. Jeśli chcesz zabarwić coś innego niż lukier eksperymentuj z ilością naturalnych barwników aż uzyskasz pożądany kolor.
Co zrobić żeby ciasto było dłużej świeże

Prosty trik, żeby ciasto dłużej pozostało świeże

Ciasta
Właśnie upiekłaś pyszne ciasto. Choć najchętniej zjadłabyś całe naraz, postanowiłaś dawkować je sobie po kawałeczku, tak długo jak tylko dasz radę. Jednak po kilku dniach twój ulubiony placek wysycha i staje się czerstwy. Przyjemność jedzenia z każdym dniem traci na wartości. Czy istnieje jakiś sposób, żeby ciasto dłużej pozostało świeże? Oczywiście! I to bardzo prosty sposób.

Jak udekorować tort żywymi kwiatami?

Torty
Kto nie lubi tortów? Jednak oprócz smaku liczy się także wygląd. Jeśli potrzebujesz pięknego tortu na urodziny, rodzinne spotkanie czy inną uroczystość, dlaczego nie udekorować go samemu? Nie ma znaczenia czy ciasto jest własnoręcznie upieczone czy kupione. Najprostszym sposobem na dekorację jest wykorzystanie żywych kwiatów. Nie ma obawy, że coś nie wyjdzie, dekoracje pokruszą się czy odbarwią. Dodatkowo obok takiego małego arcydzieła nikt nie przejdzie obojętnie.
mini torciki na walentynki bez pieczenia

Jak zrobić mini torciki na walentynki bez pieczenia?

Przepisy Walentynkowe
Chyba każdy uwielbia miniaturowe ciasteczka, ale długi skomplikowany proces pieczenia jest zazwyczaj głównym argumentem, który przemawia na ich niekorzyść. Te słodkie, urocze ciasteczka nie wymagają pieczenia i przygotujesz je w zaledwie kilka chwil! Maj a pyszny czekoladowy smak i po kilku godzinach w lodowce (kiedy nasiąkną bitą śmietaną) będą miały cudowną tortową teksturę. Trudno im się oprzeć! ( Jeśli kiedykolwiek zanurzyłeś oreo w szklance mleka, wiesz co mam na myśli!).
róża z czekolady plastycznej

Jak zrobić kolorową czekoladę plastyczną?

Torty
Czekolada plastyczna to drugi obok masy cukrowej najbardziej popularny materiał do dekoracji tortów i babeczek. Powstaje z połączenia zwykłej czekolady z miodem lub syropem kukurydzianym. Można ją stosować niemalże do każdej formy zdobień cukierniczych, jednak wymaga nieco więcej cierpliwości i zręczności. Smak dekoracji z czekolady jest nieporównywalnie lepszy, niż jej cukrowych odpowiedników. Kremowe, słodkie, rozpływające się w ustach – to takie ozdoby chcemy jeść. Przygotowanie samej czekolady plastycznej nie jest trudne. Zależy jednak od zawartości kakao i tłuszczu w tabliczce. Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.
tort plaster miodu

Jak udekorować tort plastrem miodu?

Torty
Szukasz inspiracji cukierniczych? Plaster miodu to bardzo efektowna dekoracja wypieków. Jej wykonanie jest banalnie proste. Przekonasz się o tym czytając tę poradę. Jedyne, czego potrzebujesz, to tabliczka czekolady i… folia bąbelkowa. To nie pomyłka. Niepozorna i niedoceniona folia bąbelkowa jest w stanie uczynić takie cuda dla twoich cukierniczych dokonań. Oto szczegóły.