Domowe żelki owocowe

Domowe żelki owocowe

Desery Owocowe
Szukasz pomysłu ma zdrowe i smaczne przekąski do pracy lub dla dzieci do szkoły? Zamiast kupować kolejne produkty, które mogą okazać się niezbyt smaczne, wypróbuj przepis na domowe ruloniki owocowe, które przygotujesz z wyłącznie naturalnych składników. Przygotowanie takiej przekąski jest niezwykle proste i nie zajmie ci dużo czasu. Dokładny przepis i listę potrzebnych składników znajdziesz poniżej.
Słodkie walentynki

Jak zrobić tort z batoników Kit Kat na Walentynki?

Słodkie przekąski
Jeśli jesteś gospodarzem imprezy walentynkowej lub po prostu chcesz zrobić coś specjalnego, to mamy dla Ciebie świetny pomysł. I choć mogłoby się wydawać, że będziesz potrzebowała na to dużo pieniędzy, to możesz być zaskoczona! Prawda jest taka, że można znaleźć wiele słodkich pomysłów na Walentynki za nie wielkie pieniądze.
Jak zrobić domowego batonika Kinder Bueno ?

Jak zrobić domowego batonika Kinder Bueno?

Batoniki i Czekolady
Jeżeli jesteś miłośnikiem słodkości, a szczególnie przypadł ci do gustu batonik Kinder Bueno, możesz zrobić go samodzielnie w domu. Jest pyszny, a przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Spróbuj własnoręcznie przygotować swój ulubiony przysmak, a z pewnością nie pożałujesz.

Zaskakujące rzeczy, które możesz wykonać z żelków

Słodkie przekąski
Żelki to jeden z najbardziej uwielbianych gatunków słodyczy. Są pyszne, owocowe i kolorowe, a dzięki zawartej w nich żelatynie dobrze wpływają na stawy, przez co chętnie podajemy je dzieciom. Żelki na trwałe wpisały się już w naszą kulturę i upodobania. Młodsze pokolenia je kochają. Trudno znaleźć kogoś, kto nigdy ich nie próbował. Żelki są wokół nas, jemy je dość często ale nie zwracamy uwagi na ich potencjał i na to, co można z nich zrobić. Oto krótka lista propozycji niestandardowego zastosowania tych słodkości.
blok ryżowo-czekoladowy

Jak zrobić blok czekoladowy z ryżem preparowanym?

Batoniki i Czekolady
Oto przepis, którym na pewno będziesz chciała potem podzielić się z wszystkimi swoimi znajomymi. Ten ryżowy blok czekoladowy jest zarówno nieziemsko smaczny, jak i bardzo prosty w wykonaniu, co - jak wiadomo - nie zawsze idzie ze sobą w parze. Uwaga! Jedzenie go wciąga tak, że nim się obejrzysz, zostaną po nim tylko okruszki. Szczegółowa instrukcja ze zdjęciami krok po kroku w dalszej części artykułu.
karmelowe sprężynki

Jak zrobić karmelowe sprężynki do dekoracji tortów i ciastek?

Torty
Szukasz pomysłu na oryginalne słodkie dekoracje? Daj się zainspirować karmelowym sprężynkom. Doskonale nadają się do ozdobienia muffinek, czy tortów. Ich wykonanie wymaga cierpliwości i stabilnej ręki, ale efekt jest tak ciekawy, że warto się napracować. Do dzieła!
wiórki z czekolady

Jak zrobić wiórki z czekolady?

Ciasta
Delikatne czekoladowe wiórki wzbogacają wygląd i smak wielu przygotowanych w domu słodkości. Potrafią odmienić nawet najbardziej zwyczajny deser. Wystarczy posypać nimi np. ozdobioną wcześniej bitą śmietaną galaretkę czy lody i danie od razu zyska nowe oblicze. Gotowe wiórki czekoladowe kupisz w sklepie lub w cukierni. A co powiesz na to, by zrobić je samodzielnie? Aby je wykonać, będziesz potrzebowała jedynie tabliczki czekolady. Przekonaj się, jakie to proste i… do dzieła!
syrop kukurydziany

Jak zrobić syrop kukurydziany?

Soki
Syrop kukurydziany to częsty składnik wielu przepisów, zwłaszcza tych wdzierających się na nasze stoły z zagranicy. Z małymi wyjątkami jest on jednak praktycznie nie do kupienia w sklepach. Zastanawiasz się czym zastąpić syrop kukurydziany? Nie ma takiej potrzeby. Możesz samodzielnie zrobić go w domu. Skorzystaj tylko z podanego niżej przepisu.

Jak zrobić gofry bez oleju?

Słodkie przekąski
A oto świetny przepis, jak zrobić przepyszne i przy tym dietetyczne gofry bez użycia oleju ani żadnego innego tłuszczu. Możesz je jeść z czystym sumieniem, wiedząc, że nie są wielką bombą kaloryczną. Takie gofry najlepiej jeść ze świeżymi owocami lub konfiturami. Smacznego!
karmel

Jak skarmelizować cukier?

Podstawy gotowania
Karmel to składnik wielu smakowitych deserów. Przygotowuje się z cukru kryształu lub cukru brązowego, wtedy będzie bardziej aromatyczny. Topienie cukru nie jest takie trudne. Pamiętaj, że bardzo ważna jest stała temperatura – w czasie topienia cukru nie można jej ani zwiększać, ani zmniejszać. Sprawdzony przepis na karmel znajdziesz poniżej.