Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery

Karmelizowane bataty
Przekąski CiepłeJeżeli szukasz pomysłu pyszną przekąskę na spotkanie ze znajomymi lub oryginalny dodatek do obiadu, zrób karmelizowane bataty. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie ci dużo czasu, a smak zachwyci wszystkich. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Jak zrobić muffinkowe mini spaghetti?
PrzystawkiTe mini spaghetti są super rozwiązaniem dla małych niejadków, są bardzo smaczne i tanie. Twoje dzieci będą zachwycone, że mogą spróbować dania specjalnie dla nich, w ich ulubionych foremkach. Mogą również służyć jako przepyszna przekąska na imprezę. Wykonanie tych mini spaghetti jest szybkie i bardzo łatwe, a jeśli masz już ugotowany makaron, to nawet w 30 minut są gotowe.

Jak zrobić szaszłyki z tortellini, pomidorkami i mozzarellą?
Szybkie i proste daniaGdy zwykłe szaszłyki są zbyt zwyczajne, żeby zaskoczyć twoich gości, zaserwuj im coś wyjątkowego. Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą, skąpane w sosie winegret z dodatkiem bazylii. Czy można chcieć czegoś więcej? Jak dla mnie to połączenie idealne. Jeśli i ty tak uważasz, zachęcam cię do skorzystania z zamieszczonego poniżej przepisu. Nie zawiedzie cię.

Jak zrobić pastę z cukinii?
Przekąski ZimneTen przepis na pastę z cukinii jest bardzo prosty i zawiera wyłącznie warzywa (cukinię, pomidory i cebulę). Pasta wychodzi wyśmienita. Zwykle jadam ją z chlebem na śniadanie lub jako przekąskę, jednak jest również dobrym uzupełnieniem obiadu. Pasta z cukinii może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno.

Jak zrobić fasolkę szparagową z jajkiem?
SałatkiOto przepis na smażoną fasolkę szparagową z jajecznicą. Każda fasolka szparagowa nada się bez problemu: zielona bądź żółta, gruba bądź cienka, w całości lub posiekana - należy tylko pamiętać, aby dopasować czas gotowania, aby fasolka nie była ani zbyt twarda, ani rozgotowana. Do gotowanej fasolki można dodać w zasadzie każdą ilość jajek, od 2-3 do nawet 4 wedle uznania.

Jak zrobić ryż kokosowy?
PrzystawkiRyż kokosowy może być doskonałym dodatkiem do potraw azjatyckich oraz deserów. Mleko kokosowe i ryż tworzą w tym wydaniu doskonały duet, który zachwyci niejedno podniebienie. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku. Niewiele osób wie, że jest źródłem witaminy C, kwasu foliowego, wapnia i żelaza. Ponadto posiada właściwości regenerujące, zmniejsza ryzyko chorób serca i pomaga utrzymać mody wygląd. Poniżej znajdziecie przepis na wyśmienity ryż kokosowy.

Jak zrobić galaretkę mięsną?
PrzystawkiGalaretka drobiowa jest tradycyjnym daniem kuchni wschodnioeuropejskiej. Aby zrobić galaretkę należy użyć mięsa razem z chrząstkami np. ze stawami skokowymi, ogonem, szyją itp gdyż bez nich wywar się nie zżeluje (w żelowaniu może pomóc również skóra kurzęca lub wieprzowa). Jeśli wywar i tak nie będzie się żelować wówczas można dodać do niego trochę żelatyny.

Jak zrobić pomidory zapiekane z serem?
PrzystawkiOdrobina parmezanu i kropla oliwy z oliwek mogą przemienić zwykłego pomidora w idealną przystawkę. Jeśli chcesz, możesz podać je pomiędzy kromkami świeżego chlebka, tworząc apetyczną, pożywną kanapkę. Wybór należy do ciebie. Niezależnie od decyzji polecam jednak skorzystanie z podanego poniżej przepisu na pomidory zapiekane z serem.

3 szybkie pomysły na dania z popcornem
Proste przepisyKto z nas nie lubi popcornu? Na szczęście nie jest on aż tak niezdrowy, jeśli porównamy go z innymi ubóstwianymi przez nas przekąskami. Ponadto nadaje się on do zrobieniu wielu różnych dań, takich jak zupy, sałatki, a nawet lody. Dziś chciałabym zaproponować wam trzy fajne pomysły na smaczne i wcale nie takie niezdrowe dania zrobione właśnie na bazie popcornu.

Jak zrobić jajka z żółtym serem?
PrzystawkiJajo jest bogatym źródłem substancji odżywczych dzięki czemu jest również podstawą wielu potraw. Spodziewasz się gości i nie masz czym ich poczęstować? Nie ma nic prostszego jak jajeczka z serkiem żółtym - pycha!