smażony camembert w panierce

Jak zrobić smażony camembert w złotej panierce?

Szybkie i proste dania
Camembert to jeden z najbardziej znanych serów pleśniowych. Recepturę produkcji tego sera opracowano u schyłku XVIII w. w małej francuskiej wiosce noszącej właśnie taką nazwę. W dzisiejszych czasach do jego koneserów należy coraz więcej osób. Nic zatem dziwnego, że pojawia się sporo przepisów z nim w roli głównej. Moja dzisiejsza propozycja to smażony camembert w złotej panierce. W towarzystwie twoich ulubionych konfitur będzie stanowił on doskonałą przekąskę.
smażona mozzarella

Jak zrobić smażoną mozzarellę?

Sery
Świetna wiadomość dla miłośników sera mozzarella – poniżej znajdziecie przepis na smażoną mozzarellę! Dzięki odpowiednio zrobionej podwójnej panierce oraz samodzielnie przyrządzonemu dipowi Twój ser będzie miał smak jakiego dotąd nie znaliście. Idealna przekąska czy dodatek do frytek. Czy to nie wystarczający powód, aby spróbować?
kulki serowe

Jak zrobić serowy apetizer?

Przekąski Zimne
Ser, ząbek czosnku, odrobina majonezu, wiórki kokosowe i około 20 minut czasu - to wszystko czego potrzebujesz, aby przygotować serowe kulki. Ser smakuje wyśmienicie z winem. Dlatego serowe kulki to idealna przekąska do wina lub na przyjęcie, gdzie podawane będzie wino. Serowe kulki to przekąski, które nadają się do serwowania zarówno same, jak też na krakersie.
talerz serów

Jak podawać sery?

Sery
Są tysiące gatunków serów. Różnią się one barwą, zapachem, fakturą no i przede wszystkim smakiem. Niezależnie od tego czy są to sery świeże, lekkie w smaku, czy też zdecydowane i ostre sery pleśniowe dla smakoszy są jedną z największych rozkoszy podniebienia. Poniżej znajdziesz instrukcję jak elegancko podawać sery nie tylko, na co dzień w domu, ale także na przyjęciach.