Jak zrobić serowe Fondue na ciemnym piwie?

Jak zrobić serowe Fondue na ciemnym piwie?

Przekąski Ciepłe
Szukasz efektywnej przekąski na spotkanie ze znajomymi lub rodzinną uroczystość? My proponujemy ci przygotowanie domowego Fondue na ciemnym piwie. Przepis wymaga jedynie kilku składników i jest prosty w przygotowaniu, a efekty zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Jeśli chcesz wiedzieć jak przygotować domowe Fondue serowe, przeczytaj dalszą część artykułu.
Karmelizowane bataty

Karmelizowane bataty

Przekąski Ciepłe
Jeżeli szukasz pomysłu pyszną przekąskę na spotkanie ze znajomymi lub oryginalny dodatek do obiadu, zrób karmelizowane bataty. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie ci dużo czasu, a smak zachwyci wszystkich. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
pierścień z pizzy

Jak zrobić przekąskę na imprezę – pierścień z pizzy?

Przekąski Ciepłe
Szukasz pomysłu na imprezowe danie? Zostań władcą pierścienia. Ale nie zwykłego - tylko takiego o smaku aromatycznej pizzy. Skorzystaj z zamieszczonego poniżej przepisu, a gwarantuje ci, że twoi goście będą zachwyceni. W końcu masz się czym pochwalić – ten pierścień też trzeba było najpierw wrzucić do ognia… To co Frodo, zaczynamy?
Pasta z cukinii

Jak zrobić pastę z cukinii?

Przekąski Zimne
Ten przepis na pastę z cukinii jest bardzo prosty i zawiera wyłącznie warzywa (cukinię, pomidory i cebulę). Pasta wychodzi wyśmienita. Zwykle jadam ją z chlebem na śniadanie lub jako przekąskę, jednak jest również dobrym uzupełnieniem obiadu. Pasta z cukinii może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smażony ryż z czosnkiem

Jak zrobić smażony ryż z czosnkiem?

Dania wegetariańskie
Smażony ryż z czosnkiem jest pyszny i możesz go podawać jako dodatek do wszystkich dań mięsnych oraz wegetariańskich. Taki ryż jest specjalnością krajów Ameryki Południowej w tym Peru, Boliwii i Brazylii.
pieczone kulki ziemniaczane

Jak zrobić pieczone kulki ziemniaczane?

Przekąski Ciepłe
Smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska, którą – dzięki upieczeniu w piekarniku – możemy jeść bez wyrzutów sumienia. Chrupiąca skorupka i kremowe wnętrze idealnie smakują w połączeniu z jogurtem greckim lub śmietaną. Możesz również podać kulki z pikantnym dipem (polecam zmieszać 1 łyżeczkę ostrego sosu chili z 1/4 szklanki jogurtu greckiego). Przepis znajdziesz poniżej.
pieczarki faszerowane serem

Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?

Grzyby
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty ser i zioła. Satysfakcja gwarantowana.
Fasolka szparagowa z jajkiem

Jak zrobić fasolkę szparagową z jajkiem?

Sałatki

Oto przepis na smażoną fasolkę szparagową z jajecznicą. Każda fasolka szparagowa nada się bez problemu: zielona bądź żółta, gruba bądź cienka, w całości lub posiekana - należy tylko pamiętać, aby dopasować czas gotowania, aby fasolka nie była ani zbyt twarda, ani rozgotowana. Do gotowanej fasolki można dodać w zasadzie każdą ilość jajek, od 2-3 do nawet 4 wedle uznania.

Naleśniki lumpia

Jak zrobić filipińskie naleśniki lumpia?

Przekąski Ciepłe
Naleśniki te są tradycyjną potrawą filipińską. Serwowane są zwykle jako przekąska czy starter. Są dość podobne w smaku do spring rollsów (sajgonek).
Kukurydza gotowana

Jak gotować kukurydzę aby była miękka?

Przekąski Ciepłe
Stosuję ten przepis już od pewnego czasu i powiem wam, że już w życiu nie ugotuję kukurydzy w samej wodzie. Kukurydza wychodzi miękka i słodziutka! Pamiętajcie, aby nigdy nie dodawać do gotującej się wody soli bo inaczej kukurydza będzie twarda.