Jak zrobić serowe Fondue na ciemnym piwie?

Jak zrobić serowe Fondue na ciemnym piwie?

Przekąski Ciepłe
Szukasz efektywnej przekąski na spotkanie ze znajomymi lub rodzinną uroczystość? My proponujemy ci przygotowanie domowego Fondue na ciemnym piwie. Przepis wymaga jedynie kilku składników i jest prosty w przygotowaniu, a efekty zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Jeśli chcesz wiedzieć jak przygotować domowe Fondue serowe, przeczytaj dalszą część artykułu.
Karmelizowane bataty

Karmelizowane bataty

Przekąski Ciepłe
Jeżeli szukasz pomysłu pyszną przekąskę na spotkanie ze znajomymi lub oryginalny dodatek do obiadu, zrób karmelizowane bataty. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie ci dużo czasu, a smak zachwyci wszystkich. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
pierścień z pizzy

Jak zrobić przekąskę na imprezę – pierścień z pizzy?

Przekąski Ciepłe
Szukasz pomysłu na imprezowe danie? Zostań władcą pierścienia. Ale nie zwykłego - tylko takiego o smaku aromatycznej pizzy. Skorzystaj z zamieszczonego poniżej przepisu, a gwarantuje ci, że twoi goście będą zachwyceni. W końcu masz się czym pochwalić – ten pierścień też trzeba było najpierw wrzucić do ognia… To co Frodo, zaczynamy?
Pasta z cukinii

Jak zrobić pastę z cukinii?

Przekąski Zimne
Ten przepis na pastę z cukinii jest bardzo prosty i zawiera wyłącznie warzywa (cukinię, pomidory i cebulę). Pasta wychodzi wyśmienita. Zwykle jadam ją z chlebem na śniadanie lub jako przekąskę, jednak jest również dobrym uzupełnieniem obiadu. Pasta z cukinii może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno.
frytki z cukinii

Jak zrobić frytki z cukinii?

Przekąski Ciepłe
Zdrowe frytki? Brzmi dość abstrakcyjnie, ale to możliwe. Musisz tylko zastąpić ziemniaki innym warzywem, a olej do smażenia piekarnikiem. Świetnie do zrobienia takich zdrowych frytek nadaje się cukinia. Dzięki odpowiedniemu jej pocięciu i przyprawieniu możesz zrobić sobie naprawdę pyszną i zdrową przekąskę. Koniec z niezdrowym odżywianiem!
pieczarki faszerowane serem

Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?

Grzyby
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty ser i zioła. Satysfakcja gwarantowana.
pieczone kulki ziemniaczane

Jak zrobić pieczone kulki ziemniaczane?

Przekąski Ciepłe
Smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska, którą – dzięki upieczeniu w piekarniku – możemy jeść bez wyrzutów sumienia. Chrupiąca skorupka i kremowe wnętrze idealnie smakują w połączeniu z jogurtem greckim lub śmietaną. Możesz również podać kulki z pikantnym dipem (polecam zmieszać 1 łyżeczkę ostrego sosu chili z 1/4 szklanki jogurtu greckiego). Przepis znajdziesz poniżej.
Smażony bakłażan

Jak smażyć bakłażana?

Przekąski Ciepłe
Smażony bakłażan jest wprost przepyszny. Możesz go panierować w mące, jajku i bułce tartej jednak będzie również dobry jeśli bułkę wymieszasz wcześniej z tartym parmezanem.
Naleśniki lumpia

Jak zrobić filipińskie naleśniki lumpia?

Przekąski Ciepłe
Naleśniki te są tradycyjną potrawą filipińską. Serwowane są zwykle jako przekąska czy starter. Są dość podobne w smaku do spring rollsów (sajgonek).
pomidory zapiekane z serem

Jak zrobić pomidory zapiekane z serem?

Przystawki
Odrobina parmezanu i kropla oliwy z oliwek mogą przemienić zwykłego pomidora w idealną przystawkę. Jeśli chcesz, możesz podać je pomiędzy kromkami świeżego chlebka, tworząc apetyczną, pożywną kanapkę. Wybór należy do ciebie. Niezależnie od decyzji polecam jednak skorzystanie z podanego poniżej przepisu na pomidory zapiekane z serem.