pierścień z pizzy

Jak zrobić przekąskę na imprezę – pierścień z pizzy?

Przekąski Ciepłe
Szukasz pomysłu na imprezowe danie? Zostań władcą pierścienia. Ale nie zwykłego - tylko takiego o smaku aromatycznej pizzy. Skorzystaj z zamieszczonego poniżej przepisu, a gwarantuje ci, że twoi goście będą zachwyceni. W końcu masz się czym pochwalić – ten pierścień też trzeba było najpierw wrzucić do ognia… To co Frodo, zaczynamy?
pizzerinki z cukinii

Jak zrobić pizzę z cukinii?

Pizza
Masz ochotę na ciepłą przekąskę, która może też zastąpić obiad? Wybierz pizzę, ale inną niż zwykle. Zrobisz ją z cukinii. Ta zapiekanko-pizza jest wyjątkowo prosta w wykonaniu. Jej przygotowanie zajmie ci łącznie ok. 35 minut: pięć minut przeznaczysz na przygotowanie cukinii i umieszczenie na niej składników, a pół godziny na jej upieczenie w piekarniku. Do dzieła zatem! Gwarantuję, że to danie jeszcze wiele razy zagości na twoim stole. Nie tylko od święta.
pizza

Jak zrobić pizzę z pomidorami koktajlowymi i ricottą?

Pizza
Jeśli jesteś smakoszem włoskiej kuchni, na pewno nie raz przygotowywałeś w domu różne pizze. Gwarantuję ci jednak, że takiej pizzy jeszcze nie jadłeś. Na pierwszy plan wysuwają się tutaj pomidorki koktajlowe, bazylia oraz ser ricotta. Zrobiony na bazie jogurtu greckiego sos jest bardzo smaczny, a jednocześnie zdrowy, lekkostrawny i mało kaloryczny.
ciasto na pizzę

Jak zrobić ciasto na pizzę?

Pizza
Pizza jest daniem do którego prawie wszyscy mamy słabość. Jeśli ty również jesteś fanem pizzy oraz lubisz gotować, proponuję zrobienie domowej pizzy - właśnie takiej, jaką lubisz najbardziej. Poniżej przedstawiam przepis na ciasto do pizzy.
pomidorowy sos do pizzy

Jak zrobić pomidorowy sos do pizzy?

Pizza
Dzieci ją uwielbiają, a dorośli za nią szaleją. Bez wątpienia pizza jest jednym z ulubionych potraw wielu osób. Wbrew pozorom ciasto wcale nie jest najważniejsze. Sekret tkwi w idealnym sosie pomidorowym. Właściwie przyrządzony zabierze was w podróż po słonecznej Italii. Nasza baza do pizzy jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku. Rzuci całkowicie nowe światło na to wyśmienite danie. Poniżej przedstawiam przepis na prosty, włoski sos.
dobry sos do pizzy

Jak zrobić dobry sos do pizzy?

Pizza
Chyba nie ma takiej osoby, która oparłaby się pysznej pachnącej pizzy z dodatkiem parmezanu i bazylii. Trudno zaprzestać na jednym kawałku, kiedy kruche ciasto tworzy zgrany duet ze świeżymi dodatkami. Ale czym jest idealna pizza bez idealnego sosu? Dobry sos do pizzy wcale nie musi stanowić wyzwania. Poniżej przedstawiam wam niebanalny przepis na sos do pizzy, który dzięki idealnie wyważonym składnikom obudzi w was nowe emocje.
calzone

Jak zrobić calzone?

Pizza
Zrobić prawdziwe włoskie calzone jest łatwo, o ile zna się odpowiedni przepis. Ale tym się nie martw, skoro tu jesteś, to znaczy, że masz szczęście. Tylko sporządzone według tego przepisu calzone zaakceptuje nawet najbardziej włoski Italiano. Palce lizać! Przekonaj się sama.
pizza z kalafiora

Jak zrobić ciasto na pizzę z kalafiora?

Pizza
Ciasto na pizzę z kalafiora? Jak to możliwe? Okazuje się, że i miłośnicy tego włoskiego przysmaku, którzy są na diecie wcale nie muszą z niego rezygnować. Wystarczy podmienić zwykłe ciasto na ciasto zrobione z kalafiora. Zdrowo, smacznie, nietłusto i ileż mniej kalorii. Naprawdę polecam.
pizza z brukselką

Jak zrobić mini pizze z brukselką?

Pizza
Czy pizza może być zdrowa? Oczywiście, że tak! Zwłaszcza, gdy jest to wyśmienita pizzerinka z brukselką, przygotowana na cieniutkim cieście pita. Dodatek zielonej cebulki, sera mozzarella i papryki w płatkach sprawia, że jest to wspaniała i sycąca przekąska na każdą okazję.
domowy sos do pizzy

Jak zrobić domowy sos do pizzy (pomidorowy)?

Sosy i Dipy
Perfekcyjny sos do pizzy powinien być lekko pikantny, mieć wyraźnie pomidorowy smak (z dodatkiem odrobiny cukru, by jednocześnie podkreślić słodycz pomidorów i zrównoważyć ich kwaskowatość), spory dodatek czosnku i być doprawiony odpowiednią ilością oregano. Do przygotowania tego sosu możesz użyć pomidorów świeżych lub z puszki. Kluczowy jest czas jego gotowania na wolnym ogniu. Powinno to być 1,5 godziny, ponieważ tylko wówczas maksymalnie przesiąknie on wszystkimi aromatami. Na koniec zmiksuj sos w blenderze. Uzyska wówczas przyjemnie aksamitną konsystencję.