Jak zrobić naleśniki z kurczakiem i pieczarkami?

Dania z drobiu
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami to nietypowa wariacja na temat tych popularnych smażonych placków. To bardzo oryginalne i smaczne połączenie różnych smaków, które może się stać nowym daniem numer jeden w twoim domu.

Jak zrobić grillowane udka z kurczaka w sosie tabasco?

Dania z drobiu
Grillowane udka z kurczaka w sosie tabasco to wyśmienite danie na sobotni wieczór. Podane z kuflem dobrego piwa wprowadzą wszystkich w doskonały nastrój. Wieczór z przyjaciółmi będzie niezapomniany.
pieczony kurczak

Jak woda poprawi jakość pieczonego kurczaka?

Techniki pieczenia
Pieczony kurczak to danie, które jest idealne na każdą okazję. Mięso z kurczaka jest smaczne, można je podawać z różnymi sezonowymi, warzywami. Takie danie zawsze smakuje. Pomimo, iż przyrządzenie kurczaka wydaje się proste, istnieją jednak pewne pułapki kulinarne, które sprawiają, że kurczak często jest suchy i zbyt wypieczony. Jak idealnie przyrządzić pieczonego kurczaka?
kiełbasa

Jak zrobić swojską kiełbasę?

Dania z drobiu
Kupiona w sklepie nie umywa się nawet do tej przygotowanej w domu. Oprócz niepowtarzalnego smaku zyskujesz pewność, że nie dodano do niej niczego, czego teoretycznie nie powinno w niej być.
soczysta pierś z kurczaka

Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka?

Dania z drobiu

Pierś z kurczaka to dość powszechny składnik wielu dań. Mimo to często przyrządza się ją tak, że jest zbyt sucha, gumowa i bez smaku. Nie musi jednak tak być. Poniżej poznasz sposób na delikatną, soczystą pierś z kurczaka, idealną do sałatek, makaronów i praktycznie wszystkich innych dań. Ten sposób działa za każdym razem. Wierz mi, sprawdziłam.

roladki z kurczaka

Jak zrobić roladki z kurczaka z serem i szynką w piekarniku?

Dania z drobiu

Soczyste i kruchutkie mięso z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką, zamykające w środku aromatyczną szynkę i ciepły, ciągnący się ser. To krótki opis roladki z kurczaka, na punkcie której oszaleją wszystkie twoje zmysły. To prosty pomysł na smaczny i efektowny obiad. Przekonaj się korzystając z przepisu zamieszczonego poniżej.

 

Stek w marynacie

Jak zrobić marynatę do mięsa?

Dania z drobiu

Mięsa same w sobie są średnio smacznym produktem. Cała magia ich smaku zależy od poprawnego przygotowania i przyprawienia. Zdecydowanie najlepszym sposobem na przyprawienie mięs jest przygotowanie marynaty i leżakowanie w nich nawet kilka godzin. Dzięki temu mięsa naciągają smak i pozostają soczyste. Wystarczy już jedynie poprawna obróbka termiczna i możemy obserwować zachwyt na twarzach naszych gości.

Wątróbka drobiowa z cebulą

Jak zrobić wątróbkę drobiową z cebulą?

Dania z drobiu
Obtoczenie wątróbki w mące i usmażenie jej z cebulą jest prawdopodobnie najprostszym i najsmaczniejszym sposobem jej przyrządzenia. Nie musisz maczać wątróbki w mleku jednak pomaga to pozbyć się jej gorzkiego smaku. Podawaj wątróbkę z ziemniakami.
kaczka z jabłkami

Jak upiec kaczkę z jabłkami?

Dania z drobiu
Będzie idealna na niedzielny obiad, a także na rodzinną uroczystość. Przyrządzenie jej nie jest trudne, ale zajmuje sporo czasu, zatem nie jest to obiad na ostatnią chwilę.
marynowanie mięsa

Jak zamarynować mięso - porady

Mięsa i Podroby
Nawet najdelikatniejszy kawałek mięsa nie będzie smaczny po zdjęciu z rusztu, jeśli wcześniej go nie zamarynujesz. Zalewa (najlepiej na bazie octu albo alkoholu) i oliwy sprawia, że mięso nie tylko jest kruche i delikatne, ale zyskuje także niepowtarzalny smak. O czym należy pamiętać nim zamarynujemy mięso? Jakie dodatki wybrać? I wreszcie: jak długo trzymać mięso w marynacie?