smażenie mięsa na wysokim ogniu

Co zrobić, żeby mięso było soczyste?

Dania z wieprzowiny
Zastanawiasz się jak to możliwe, że profesjonalni kucharze zawsze są w stanie tak przygotować mięso, że ma idealnie chrupiącą skórkę, a w środku wciąż jest soczyste? Nie trzeba być masterchefem, żeby się tego nauczyć. Pomogą ci w tym wskazówki zawarte poniżej. Sposób ten sprawdzi się w przypadku każdego rodzaju mięs – kotletów schabowych, karkówki, czy kurczaka.
mini klopsy w boczku

Jak zrobić mini klopsy w boczku?

Przekąski Ciepłe
Idealna przekąska na specjalne okazje. Mini klopsiki pięknie się prezentują, są poręczne i przede wszystkim bardzo smaczne. Ich przygotowanie nie zajmie ci więcej, niż 40 minut, a gdy tylko ich skosztujesz, z pełnym przekonaniem stwierdzisz, że były warte każdej poświęconej im minuty. Przepis zamieszczam poniżej.
pieczone polędwiczki

Jak zrobić pieczone polędwiczki wieprzowe?

Dania z wołowiny i cielęciny
Dobrze przyrządzone polędwiczki wieprzowe to nie lada sztuka. Jeśli szukasz takich, które są jednocześnie słodkie i pikantne, a przy tym delikatnie rozpływające się w ustach – dobrze trafiłeś. Dzięki temu prostemu przepisowi już za kilkadziesiąt minut zafundujesz swoim kubkom smakowym prawdziwą ucztę.
zapiekanka z wołowiny i papryki

Jak zrobić zapiekankę z wołowiną i warzywami?

Zapiekanki
Ta zapiekanka powstała jako eksperyment kulinarny. Okazało się jednak, że jest strzałem w dziesiątkę. Smaczna mielona wołowina w połączeniu z rozgrzewającym chili i delikatnym bakłażanem jest niezastąpionym doznaniem smakowym. Przygotowuje się ją szybko i prosto, a jej degustacja jest przeżyciem... no cóż, bezcennym.
Gołąbki

Jak zwijać gołąbki?

Dania z wieprzowiny
Najlepsze gołąbki to takie, które zawijamy w liście kapusty. Nie ulega wątpliwości, że najlepsze techniki ich zawijania zostały opracowane przez doświadczone panie domu. Niestety czasami czynność ta może przysporzyć wiele problemów osobie, która nigdy wcześniej tego nie robiła. Sposób zaproponowany przeze mnie jest bardzo prosty i nie wymaga dużego wysiłku. Poniżej znajdziecie metodę Babci Józi na szybkie i skuteczne zawijanie gołąbków.
Tortellini

Jak zrobić tortellini?

Dania z wołowiny i cielęciny
Tortellini to pierożki pochodzące z Włoch a dokładniej z Bolonii. Każdy Bolończyk mówi, że przypominają one “ombelico” - pępek Wenus. Istnieje wiele legend na temat powstania Torellini o których można poczytać w Internecie. Tradycyjnie pierożki te podawane są razem z domowym bulionem. Bulion czy nawet rosół świetnie smakuje z tortellini sprawiając, że jest to jedno z najlepszych połączeń smakowych. Z poniższego przepisu otrzymasz około 300 pierożków tortellini.
Pilaw z mięsa

Jak zrobić pilaw z mięsem?

Dania z wieprzowiny
Pilaw w swej pierwotnej postaci składa się z ryżu i baraniny. Ta słynna wschodnia potrawa, która pochodzi z kuchni tatarskiej doczekała się obecnie wielu wariacji na swój temat. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku, a bez wątpienia zachwyci was swoim smakiem i aromatem. Niebanalna kompozycja przypraw tworzy idealne połączenie z mięsem i ryżem. Poniżej przedstawiam znakomity przepis na wyśmienity pilaw z mięsem.
Wołowina w mleku kokosowym

Jak przygotować wołowinę w mleku kokosowym?

Dania z wołowiny i cielęciny
Masz ochotę na egzotyczną potrawę? Jeśli tak to proponuję wołowinę w mleku kokosowym. Mięso gotowane w mleczku kokosowym jest bardzo miękkie i aromatyczne. Z określonej poniżej ilości składników otrzymasz 5-6 porcji.
Halloween

Jak zrobić mięsne stopy?

Dania z wołowiny i cielęciny
Odcięte stopy Yeti z pewnością przypadną do gustu wszystkim Twoim gościom. Danie to spełnia wszystkie wymogi Halloween. Jest krew i barbarzyństwo. Bez tych strasznych stóp Twoje menu nie będzie wystarczająco przerażające!
Spaghetti z mięsem mielonym

Jak zrobić spaghetti z mięsem mielonym?

Makarony
Spaghetti z mięsem mielonym jest bardzo dobrym pomysłem na szybki i pożywny obiad. Nie trzeba wielkich zdolności, aby je zrobić, więc poradzą sobie z owym daniem dosłownie wszyscy.