smażenie mięsa na wysokim ogniu

Co zrobić, żeby mięso było soczyste?

Dania z wieprzowiny
Zastanawiasz się jak to możliwe, że profesjonalni kucharze zawsze są w stanie tak przygotować mięso, że ma idealnie chrupiącą skórkę, a w środku wciąż jest soczyste? Nie trzeba być masterchefem, żeby się tego nauczyć. Pomogą ci w tym wskazówki zawarte poniżej. Sposób ten sprawdzi się w przypadku każdego rodzaju mięs – kotletów schabowych, karkówki, czy kurczaka.
mini klopsy w boczku

Jak zrobić mini klopsy w boczku?

Przekąski Ciepłe
Idealna przekąska na specjalne okazje. Mini klopsiki pięknie się prezentują, są poręczne i przede wszystkim bardzo smaczne. Ich przygotowanie nie zajmie ci więcej, niż 40 minut, a gdy tylko ich skosztujesz, z pełnym przekonaniem stwierdzisz, że były warte każdej poświęconej im minuty. Przepis zamieszczam poniżej.
pieczone polędwiczki

Jak zrobić pieczone polędwiczki wieprzowe?

Dania z wołowiny i cielęciny
Dobrze przyrządzone polędwiczki wieprzowe to nie lada sztuka. Jeśli szukasz takich, które są jednocześnie słodkie i pikantne, a przy tym delikatnie rozpływające się w ustach – dobrze trafiłeś. Dzięki temu prostemu przepisowi już za kilkadziesiąt minut zafundujesz swoim kubkom smakowym prawdziwą ucztę.
Tortellini

Jak zrobić tortellini?

Dania z wołowiny i cielęciny
Tortellini to pierożki pochodzące z Włoch a dokładniej z Bolonii. Każdy Bolończyk mówi, że przypominają one “ombelico” - pępek Wenus. Istnieje wiele legend na temat powstania Torellini o których można poczytać w Internecie. Tradycyjnie pierożki te podawane są razem z domowym bulionem. Bulion czy nawet rosół świetnie smakuje z tortellini sprawiając, że jest to jedno z najlepszych połączeń smakowych. Z poniższego przepisu otrzymasz około 300 pierożków tortellini.
Pilaw z mięsa

Jak zrobić pilaw z mięsem?

Dania z wieprzowiny
Pilaw w swej pierwotnej postaci składa się z ryżu i baraniny. Ta słynna wschodnia potrawa, która pochodzi z kuchni tatarskiej doczekała się obecnie wielu wariacji na swój temat. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku, a bez wątpienia zachwyci was swoim smakiem i aromatem. Niebanalna kompozycja przypraw tworzy idealne połączenie z mięsem i ryżem. Poniżej przedstawiam znakomity przepis na wyśmienity pilaw z mięsem.
zapiekanka z wołowiny i papryki

Jak zrobić zapiekankę z wołowiną i warzywami?

Zapiekanki
Ta zapiekanka powstała jako eksperyment kulinarny. Okazało się jednak, że jest strzałem w dziesiątkę. Smaczna mielona wołowina w połączeniu z rozgrzewającym chili i delikatnym bakłażanem jest niezastąpionym doznaniem smakowym. Przygotowuje się ją szybko i prosto, a jej degustacja jest przeżyciem... no cóż, bezcennym.
Wołowina w mleku kokosowym

Jak przygotować wołowinę w mleku kokosowym?

Dania z wołowiny i cielęciny
Masz ochotę na egzotyczną potrawę? Jeśli tak to proponuję wołowinę w mleku kokosowym. Mięso gotowane w mleczku kokosowym jest bardzo miękkie i aromatyczne. Z określonej poniżej ilości składników otrzymasz 5-6 porcji.
Halloween

Jak zrobić mięsne stopy?

Dania z wołowiny i cielęciny
Odcięte stopy Yeti z pewnością przypadną do gustu wszystkim Twoim gościom. Danie to spełnia wszystkie wymogi Halloween. Jest krew i barbarzyństwo. Bez tych strasznych stóp Twoje menu nie będzie wystarczająco przerażające!
Pieczeń cielęca z musztardą i czosnkiem

Jak zrobić pieczeń cielęcą z musztardą i czosnkiem?

Dania z wołowiny i cielęciny
Pieczeń cielęca będzie doskonałym wyborem na obiad rodzinny lub romantyczny - w towarzystwie ukochanej osoby. Ponieważ cielęcinę ciężko dostać i trochę kosztuje to proponuję zamienienie jej wołowiną. Jeśli zdecydujesz się na wołowinę to zwiększ czas jej pieczenia. Pieczeń cielęca wspaniale smakuje na gorąco jak również na zimno - jako dodatek do kanapek.
Stek marynowany

Jak zrobić steka marynowanego w soku z cebuli?

Dania z wołowiny i cielęciny
Ta marynata jest doprawiona jedynie solą i pieprzem jednak możesz użyć również innych przypraw takich jak liść laurowy, gałka muszkatołowa, papryka, pieprz w ziarnach itp. Możesz użyć jakiegokolwiek mięsa. Im chudsze mięso tym krótszy czas marynowania.