Dania Główne
- Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery
Dania rybneMakaronyPizzaDania z drobiuDania z wieprzowinyDania z wołowiny i cielęcinyDania z baraniny i jagnięcinyOwoce morzaDania wegetariańskieDania z dziczyznyDania regionalnePotrawy z grillaSzybkie i proste daniaSushiNaleśnikiZapiekanki
Pokaż wszystkie 
Jak zrobić domowego falafela?
Dania wegetariańskieFalafel zyskuje coraz szerszą grupę fanów. To pyszne, wegetariańskie danie może stać się wspaniałą przekąską na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny obiad. Jego smak przypadnie do gustu wszystkim, nawet dzieciom, a przygotowanie domowego falafela wbrew pozorom nie jest takie trudne. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Jak zrobić placki z gotowanych ziemniaków?
Szybkie i proste daniaSzukasz pomysłu na szybkie, tanie i jednocześnie proste w wykonaniu danie obiadowe? Skuś się na przepyszne placki ziemniaczane. Tym razem zrobisz je nie z utartych surowych, ale z gotowanych ziemniaków. To również świetny sposób na wykorzystanie tłuczonych ziemniaków, które zostały ci z obiadu. Po szczegóły zapraszam do dalszej części artykułu.

Jak zrobić pieczone szparagi z serem feta i pistacjami?
WarzywaGdy sezon szparagowy w pełni, czas sięgnąć po sprawdzone przepisy na to warzywo. Dziś na obiad proponuję ci szparagi zapieczone z odrobiną czosnku, serem feta i pistacjami. Kremowa konsystencja fety doskonale współgra z kruchością szparagów, a prażone pistacje dodają całości charakteru. Danie to jest doskonałym źródłem błonnika, kwasu foliowego i witamin A, C, E i K. Przepis poniżej.

Jak ugotować ryż na sypko?
Dania wegetariańskieAby ryż był sypki należy przede wszystkim dobrze wypłukać ziarenka przed gotowaniem ze skrobi, która powoduje ich sklejanie. Chińczycy uważają, że w dobrze przygotowanym ryżu każde ziarenko powinno zostać zachowane w całości. Trudno temu zaprzeczyć, ponieważ kuchnia chińska w głównej mierze bazuje na tym właśnie składniku. Warto zauważyć, ze taki ryż zupełnie inaczej smakuje. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu sypkiego ryżu.

Jak zrobić bakłażana po chińsku?
Dania wegetariańskieTen bakłażan nie wymaga jakiś specyficznych składników. Wszystko to co jest potrzebne znajdziesz w swojej kuchni. Ostry i zarazem słodki sos sprawia, że bakłażan ten jest pyszny.

Jak zrobić panierowane tofu?
Dania wegetariańskieChrupiące, smażone tofu pięciu smaków podawane z sojowym dipem będzie wspaniałą przekąską nie tylko dla wegetarian. Ich przygotowanie nie należy do pracochłonnych i skomplikowanych. Bez wątpienia będą miłym zaskoczeniem również dla zadeklarowanych mięsożerców. Raz spróbowane na stałe trafią do waszych książek kucharskich. Niesamowity smak i aromat sprawia, że wręcz trudno im się oprzeć. Poniżej znajdziecie przepis na wyśmienite tofu w panierce.

Jak smażyć bakłażana?
Przekąski CiepłeSmażony bakłażan jest wprost przepyszny. Możesz go panierować w mące, jajku i bułce tartej jednak będzie również dobry jeśli bułkę wymieszasz wcześniej z tartym parmezanem.

Jak ugotować ryż z kurkumą?
Dania wegetariańskiePoniżej przedstawiam przepis na żółty ryż. Oprócz jego pięknego koloru ryż ten ba bardzo bogaty smak dzięki różnym przyprawom, w tym kurkumie, czosnkowi, kminkowi, liściowi laurowemu, cynamonowi

Jak zrobić zapiekany brokuł z ciecierzycą?
Proste przepisyPyszne i pożywne danie nie tylko dla wegetarian. Brokuł zapiekany w piekarniku jest chrupiący i aromatyczny, zwłaszcza, gdy dodamy do niego odrobinę czosnku i ciecierzycy. Może całość wygląda dość niepozornie, ale uwierz mi – twoje kubki smakowe oszaleją na punkcie tego dania.

Jak zrobić smażony ryż z czosnkiem?
Dania wegetariańskieSmażony ryż z czosnkiem jest pyszny i możesz go podawać jako dodatek do wszystkich dań mięsnych oraz wegetariańskich. Taki ryż jest specjalnością krajów Ameryki Południowej w tym Peru, Boliwii i Brazylii.