frytki z awokado

Czym zastąpić tradycyjne frytki?

Przekąski Ciepłe
Frytki kojarzą się przede wszystkim z ziemniakami mało kto wie, że można je przygotować również z awokado. To świetna i zdrowa przekąska, którą można serwować nawet dzieciom.
Jak zrobić domowego falafela?

Jak zrobić domowego falafela?

Dania wegetariańskie
Falafel zyskuje coraz szerszą grupę fanów. To pyszne, wegetariańskie danie może stać się wspaniałą przekąską na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny obiad. Jego smak przypadnie do gustu wszystkim, nawet dzieciom, a przygotowanie domowego falafela wbrew pozorom nie jest takie trudne. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
placki z ziemniaków

Jak zrobić placki z gotowanych ziemniaków?

Szybkie i proste dania
Szukasz pomysłu na szybkie, tanie i jednocześnie proste w wykonaniu danie obiadowe? Skuś się na przepyszne placki ziemniaczane. Tym razem zrobisz je nie z utartych surowych, ale z gotowanych ziemniaków. To również świetny sposób na wykorzystanie tłuczonych ziemniaków, które zostały ci z obiadu. Po szczegóły zapraszam do dalszej części artykułu.
Placuszki serowe

Jak zrobić placuszki serowe?

Dania wegetariańskie
Świeże placuszki serowe są świetnym wyborem dla rodziny na śniadanie lub przekąskę. Twaróg jest bogatym źródłem wapnia, więc jest to bardzo dobre jedzenie dla dzieci, których rozwijający się organizm potrzebuje go w dużej ilości. Jest to bardzo szybki i prosty do wykonania przepis.
słodkie ziemniaki

Jak gotować słodkie ziemniaki?

Dania wegetariańskie
Słodkie ziemniaki to doskonały dodatek do każdego obiadu. Świetnie sprawdzają się zarówno, na co dzień jak i od święta. Są nie tylko smaczne, ale także zdrowe - możesz je, więc śmiało włączyć do swojej codziennej diety. Słodkie ziemniaki są stosunkowo mało kaloryczne (80-100 kcal) i całkowicie wolne od tłuszczu, więc możesz je jeść bez obaw, o ile przyrządzisz je w odpowiedni sposób. Poniżej znajdziesz pięć sposobów na przyrządzenie pysznych słodkich ziemniaczków. Pamiętaj przy tym, że dodatek brązowego cukru lub pianek z syropu kukurydzianego nie powoduje zmiany zawartości witamin i minerałów tylko nieco zwiększa ilość kalorii.
Pasta z cukinii

Jak zrobić pastę z cukinii?

Przekąski Zimne
Ten przepis na pastę z cukinii jest bardzo prosty i zawiera wyłącznie warzywa (cukinię, pomidory i cebulę). Pasta wychodzi wyśmienita. Zwykle jadam ją z chlebem na śniadanie lub jako przekąskę, jednak jest również dobrym uzupełnieniem obiadu. Pasta z cukinii może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno.

Jak zrobić kotlety z twarogu i ziemniaków?

Potrawy wegańskie
Pyszny i prosty przepis na wegetariańskie kotleciki z twarogu i ziemniaków. Jest to świetny pomysł na obiad zarówno dla najmłodszych jak i starszych członków rodziny. Jeśli uwielbiasz pierogi ruskie zapewniam, że będziesz zachwycony.
Placki ziemniaczane z pieczarkami

Jak zrobić placki ziemniaczane z pieczarkami?

Dania wegetariańskie
Placki ziemniaczane z pieczarkami stanowią idealną propozycję na obiad dla całej rodziny. Ich przygotowanie nie będzie wymagało od nas dużego wysiłku i wcale nie jest skomplikowane. Amatorzy placków wiedzą, że takiemu połączeniu wręcz trudno będzie się oprzeć. Jeśli spróbujecie ich choć raz na stałe zagoszczą wśród waszych ulubionych przepisów. Poniżej znajdziecie świetny przepis na prostą potrawę, która zachwyci niejedną osobę.
Smażony bakłażan

Jak smażyć bakłażana?

Przekąski Ciepłe
Smażony bakłażan jest wprost przepyszny. Możesz go panierować w mące, jajku i bułce tartej jednak będzie również dobry jeśli bułkę wymieszasz wcześniej z tartym parmezanem.
Ziemniaki pieczone z warzywami

Jak zrobić pieczone ziemniaki z warzywami?

Dania wegetariańskie

Lato nadchodzi wielkimi krokami, dlatego powinniśmy korzystać ze wszystkich pyszności które z sobą przynosi. Papryka, bakłażany i ziemniaki zapieczone z sosem na bazie czosnku i ziół mogą stanowić znakomite danie główne, jak i dodatek do mięs i drobiu. Kiedy pokroisz wszystkie warzywa i przygotujesz sos, pieczenie takiej zapiekanki trwa około godziny. Pieczenie jej również nie wymaga szczególnej uwagi, wystarczy, że pomieszasz warzywa od czasu do czasu. Więc śmiało można stwierdzić, że danie to jest bardzo łatwe do przygotowania.