Jak zrobić grillowane piersi z kurczaka z nadzieniem serowym?

Potrawy z grilla
W okresie letnim ciepłe wieczory i popołudnia sprawiają , że chętnie grillujemy. Najlepiej nadające się do ogrodu grille to grille stacjonarne, mogą być na nóżkach lub kółkach. Potrawy pieczone na ruszcie są bardzo dobre. Jeżeli planujesz ucztę z przyjaciółmi w swoim ogrodzie, wypróbuj podany poniżej przepis. Będziesz zadowolona.

Jak zrobić grillowane udka z kurczaka w sosie tabasco?

Dania z drobiu
Grillowane udka z kurczaka w sosie tabasco to wyśmienite danie na sobotni wieczór. Podane z kuflem dobrego piwa wprowadzą wszystkich w doskonały nastrój. Wieczór z przyjaciółmi będzie niezapomniany.
pizza na grillu

Jak zrobić pizze na grillu?

Przekąski Ciepłe
Sezon spotkań przy grillu powoli się zaczyna. Zaskocz znajomych i rodzinę pizzą z grilla. Podaj pizzę, która będzie miała niesamowity zapach. Inny niż z tradycyjnego pieca. Dowiedz się jak ją zrobić, czytając nasz artykuł.
rozpalanie grilla

Jak rozpalić grilla?

Potrawy z grilla
Często przygotowując grilla mamy problem z jego rozpaleniem. Sprawia to, że my sami tracimy cierpliwość, a nastrój ten udziela się także gościom. Każdy czeka na pierwszy płomień, by następnie rozżarzył się węgiel, a później rozpoczęło się właściwe grillowanie. Poniżej znajdziesz kilka cennych wskazówek jak rozpalić grilla. Czynność ta nie sprawi Ci z pewnością już więcej problemu i unikniesz niezręcznych sytuacji.
pieczone szparagi

Jak upiec szparagi w piekarniku?

Dania wegetariańskie

Szparagi są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne. Szczególnie lubię te upieczone w piekarniku. Chrupiące, a jednak wciąż miękkie, skropione oliwą z oliwek i odrobiną soku z cytryny, idealnie przyprawione. Dzięki temu przepisowi w kilkanaście minut stworzysz danie doskonałe.

<iframe width="100%" height="439" src="https://interia.tv/embed-video?id=1856406&cid=INTERIA/portal/tipy&play=1&volumeOff=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

grillowanie

Jak długo grillować mięso i warzywa?

Potrawy z grilla
Czy jest na świecie ktoś, kto nie lubiłby potraw z grilla? Mięso, owoce morza, warzywa – wszystko to rzucone na ruszt nabiera nowego, wyrazistego smaku. W Internecie pełno jest przepisów na różnego rodzaju marynaty, jednak po lekturze wielu stron rzadko kiedy wiemy jak długo grillować karkówkę, kurczaka, polędwicę czy warzywa. A przecież odpowiedni czas spędzony na ruszcie to podstawa odpowiedniej konsystencji potrawy i jej smaku. Poniżej poznasz zalecany czas grillowania większości potraw, a nawet temperaturę w jakiej uzyskują one pełnię smaku.
Kurczak z grilla w marynacie oregano

Jak zrobić marynatę do kurczaka z grilla?

Potrawy z grilla
Poniżej przedstawiam prosty przepis na marynatę do kurczaka z oregano. Kurczak wychodzi soczysty i bardzo smaczny. Zaproponowana przeze mnie marynata jest bardzo prosta w wykonaniu, a doskonała kompozycja przypraw sprawia, że wręcz trudno oprzeć się takiemu kurczakowi. Z pewnością zachwycicie wszystkich bliskich i każdego kto skosztuje choćby odrobinę. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu marynaty.
Udka kurczaka z grilla

Jak zrobić udka z kurczaka na grillu?

Potrawy z grilla
Udka z kurczaka na grillu to bardzo wykwintne danie. Są one pozbawione tłuszczu i dlatego są zdrowe. Grillowane i jedzone w ogrodzie smakują rewelacyjnie.
słodkie ziemniaki

Jak gotować słodkie ziemniaki?

Dania wegetariańskie
Słodkie ziemniaki to doskonały dodatek do każdego obiadu. Świetnie sprawdzają się zarówno, na co dzień jak i od święta. Są nie tylko smaczne, ale także zdrowe - możesz je, więc śmiało włączyć do swojej codziennej diety. Słodkie ziemniaki są stosunkowo mało kaloryczne (80-100 kcal) i całkowicie wolne od tłuszczu, więc możesz je jeść bez obaw, o ile przyrządzisz je w odpowiedni sposób. Poniżej znajdziesz pięć sposobów na przyrządzenie pysznych słodkich ziemniaczków. Pamiętaj przy tym, że dodatek brązowego cukru lub pianek z syropu kukurydzianego nie powoduje zmiany zawartości witamin i minerałów tylko nieco zwiększa ilość kalorii.
Grillowana cukinia

Jak grillować cukinię?

Potrawy z grilla

Jest ciepłe, letnie popołudnie i najlepszym pomysłem na spędzenie czasu wydaje się urządzenie grilla. Mięso było, jest i będzie nieodłącznym składnikiem grillowego menu, ale również warzywa świetnie sprawdzają się na tą okazję. Cukinia jest źródłem wielu witamin (A, witamin z grupy B, C) oraz składników mineralnych (białka, węglowodanów, błonnika). Przyrządzona na grillu sama w sobie jest pyszna, a z odrobiną przypraw będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia.

<iframe width="100%" height="439" src="https://interia.tv/embed-video?id=2309873&cid=INTERIA/portal/tipy&play=1&volumeOff=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>