Jak zrobić grillowane piersi z kurczaka z nadzieniem serowym?

Potrawy z grilla
W okresie letnim ciepłe wieczory i popołudnia sprawiają , że chętnie grillujemy. Najlepiej nadające się do ogrodu grille to grille stacjonarne, mogą być na nóżkach lub kółkach. Potrawy pieczone na ruszcie są bardzo dobre. Jeżeli planujesz ucztę z przyjaciółmi w swoim ogrodzie, wypróbuj podany poniżej przepis. Będziesz zadowolona.
pierścień z pizzy

Jak zrobić przekąskę na imprezę – pierścień z pizzy?

Przekąski Ciepłe
Szukasz pomysłu na imprezowe danie? Zostań władcą pierścienia. Ale nie zwykłego - tylko takiego o smaku aromatycznej pizzy. Skorzystaj z zamieszczonego poniżej przepisu, a gwarantuje ci, że twoi goście będą zachwyceni. W końcu masz się czym pochwalić – ten pierścień też trzeba było najpierw wrzucić do ognia… To co Frodo, zaczynamy?
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków koktajlowych

Jak zrobić szaszłyki z tortellini, pomidorkami i mozzarellą?

Szybkie i proste dania
Gdy zwykłe szaszłyki są zbyt zwyczajne, żeby zaskoczyć twoich gości, zaserwuj im coś wyjątkowego. Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą, skąpane w sosie winegret z dodatkiem bazylii. Czy można chcieć czegoś więcej? Jak dla mnie to połączenie idealne. Jeśli i ty tak uważasz, zachęcam cię do skorzystania z zamieszczonego poniżej przepisu. Nie zawiedzie cię.
frytki z piekarnika

Jak zrobić chrupiące frytki z piekarnika?

Szybkie i proste dania

Nie potrzeba pół garnka oleju, żeby zrobić smaczne i chrupiące frytki. Te przygotowane w piekarniku nie tylko są zdrowsze od ich smażonych odpowiedników. Mają też idealną konsystencję – kruche na zewnątrz i miękkie, kremowe w środku. Przygotuj porcję pieczonych frytek według zamieszczonego tutaj przepisu, a gwarantuję, że gdy skosztujesz choć jedną, nie będziesz mogła się oprzeć pozostałym.

 

roladki z kurczaka

Jak zrobić roladki z kurczaka z serem i szynką w piekarniku?

Dania z drobiu

Soczyste i kruchutkie mięso z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką, zamykające w środku aromatyczną szynkę i ciepły, ciągnący się ser. To krótki opis roladki z kurczaka, na punkcie której oszaleją wszystkie twoje zmysły. To prosty pomysł na smaczny i efektowny obiad. Przekonaj się korzystając z przepisu zamieszczonego poniżej.

 

ziemniaki do obiadu

Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

Proste przepisy
Choć starasz się nie gotować ich za dużo, najczęściej... i tak zostają. Zamiast się ich pozbywać, przygotuj z nich pyszne danie na następny dzień! Wystarczy dodać kilka niedrogich składników, by wyczarować coś wyjątkowego! Oto cztery propozycje na apetyczne potrawy z ziemniaków, które nie zostały zjedzone na obiad.
pieczeń

Jak wykorzystać pieczone mięso?

Podstawy pieczenia
To już pewne: znów przygotowałaś znacznie więcej pieczeni, niż twoi bliscy są w stanie zjeść... Nawet najbardziej smakowite danie może się znudzić, dlatego nie serwuj tego samego dania trzeci czy czwarty dzień z rzędu. Nie pozwól jednak, by mięso się zmarnowało! Podpowiadamy, co zrobić, aby tak się nie stało. Okazuje się, że pieczeń można wykorzystać jako bazę do pożywnych dań. Wystarczy kilka dodatków, które akurat masz pod ręką, by przyrządzić smakowite potrawy z mięsem w roli głównej!
pieczarki faszerowane serem

Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?

Grzyby
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty ser i zioła. Satysfakcja gwarantowana.
farsz do taco

Jak zrobić farsz do taco?

Kuchnia meksykańska
Tacos przypadną do gustu nie tylko fanom meksykańskiej kuchni. Aromatyczna i doskonale doprawiona mieszanka mięsa i warzyw, zamknięte w klasycznej tortilli lub – w wersji dietetycznej – zawinięte w liście sałaty to smaczna przekąska na każdą porę dnia. Łatwy i ekspresowy przepis na farsz do taco znajdziecie poniżej.
turecka pizza lahmacun

Jak zrobić lahmacun (turecka pizza)?

Kuchnia turecka
Lahmacun zwany jest powszechnie turecką pizzą. To aromatyczne danie składające się z chrupiącego cienkiego ciasta z dodatkiem mięsa, warzyw i specjalnej mieszanki przypraw. Smakiem w ogóle nie przypomina dań z „włoskiej pizzerii”. Jest pikantne, chrupkie, nie zawiera sera, a głównym jego składnikiem jest mielone mięso. Tradycyjnie podaje się je z sałatką i dużą ilością płatków pikantnej papryki. Jeśli jednak nie lubisz zbyt ostrych smaków, te ostatnie śmiało możesz pominąć. Jeśli chodzi o sam przepis, może się on nieco różnić w zależności od regionu. Tradycyjną i sprawdzoną recepturę znajdziesz poniżej.