Jak zrobić grillowane piersi z kurczaka z nadzieniem serowym?

Potrawy z grilla
W okresie letnim ciepłe wieczory i popołudnia sprawiają , że chętnie grillujemy. Najlepiej nadające się do ogrodu grille to grille stacjonarne, mogą być na nóżkach lub kółkach. Potrawy pieczone na ruszcie są bardzo dobre. Jeżeli planujesz ucztę z przyjaciółmi w swoim ogrodzie, wypróbuj podany poniżej przepis. Będziesz zadowolona.
pierścień z pizzy

Jak zrobić przekąskę na imprezę – pierścień z pizzy?

Przekąski Ciepłe
Szukasz pomysłu na imprezowe danie? Zostań władcą pierścienia. Ale nie zwykłego - tylko takiego o smaku aromatycznej pizzy. Skorzystaj z zamieszczonego poniżej przepisu, a gwarantuje ci, że twoi goście będą zachwyceni. W końcu masz się czym pochwalić – ten pierścień też trzeba było najpierw wrzucić do ognia… To co Frodo, zaczynamy?
szaszłyki z torellini, mozzarelli i pomidorków koktajlowych

Jak zrobić szaszłyki z tortellini, pomidorkami i mozzarellą?

Szybkie i proste dania
Gdy zwykłe szaszłyki są zbyt zwyczajne, żeby zaskoczyć twoich gości, zaserwuj im coś wyjątkowego. Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą, skąpane w sosie winegret z dodatkiem bazylii. Czy można chcieć czegoś więcej? Jak dla mnie to połączenie idealne. Jeśli i ty tak uważasz, zachęcam cię do skorzystania z zamieszczonego poniżej przepisu. Nie zawiedzie cię.
roladki z kurczaka

Jak zrobić roladki z kurczaka z serem i szynką w piekarniku?

Dania z drobiu

Soczyste i kruchutkie mięso z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką, zamykające w środku aromatyczną szynkę i ciepły, ciągnący się ser. To krótki opis roladki z kurczaka, na punkcie której oszaleją wszystkie twoje zmysły. To prosty pomysł na smaczny i efektowny obiad. Przekonaj się korzystając z przepisu zamieszczonego poniżej.

 

penne z mięsem mielonym i sosem pomidorowym

Jak zrobić penne z mięsem mielonym w sosie pomidorowym?

Makarony
Makaron penne z sosem a'la bolognese to danie, które przyrządza się szybko, a syci na długo. Dzięki opisanemu poniżej trikowi przygotujesz je w jednym naczyniu, bez potrzeby odcedzania makaronu. Polecam zamiast zwykłego sosu pomidorowego użyć sosu marinara. Wówczas nasze penne będzie smakować naprawdę wyjątkowo. Przepis poniżej.
farsz do taco

Jak zrobić farsz do taco?

Kuchnia meksykańska
Tacos przypadną do gustu nie tylko fanom meksykańskiej kuchni. Aromatyczna i doskonale doprawiona mieszanka mięsa i warzyw, zamknięte w klasycznej tortilli lub – w wersji dietetycznej – zawinięte w liście sałaty to smaczna przekąska na każdą porę dnia. Łatwy i ekspresowy przepis na farsz do taco znajdziecie poniżej.
Ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko?

Dania wegetariańskie
Aby ryż był sypki należy przede wszystkim dobrze wypłukać ziarenka przed gotowaniem ze skrobi, która powoduje ich sklejanie. Chińczycy uważają, że w dobrze przygotowanym ryżu każde ziarenko powinno zostać zachowane w całości. Trudno temu zaprzeczyć, ponieważ kuchnia chińska w głównej mierze bazuje na tym właśnie składniku. Warto zauważyć, ze taki ryż zupełnie inaczej smakuje. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu sypkiego ryżu.
pieczarki faszerowane serem

Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?

Grzyby
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty ser i zioła. Satysfakcja gwarantowana.
turecka pizza lahmacun

Jak zrobić lahmacun (turecka pizza)?

Kuchnia turecka
Lahmacun zwany jest powszechnie turecką pizzą. To aromatyczne danie składające się z chrupiącego cienkiego ciasta z dodatkiem mięsa, warzyw i specjalnej mieszanki przypraw. Smakiem w ogóle nie przypomina dań z „włoskiej pizzerii”. Jest pikantne, chrupkie, nie zawiera sera, a głównym jego składnikiem jest mielone mięso. Tradycyjnie podaje się je z sałatką i dużą ilością płatków pikantnej papryki. Jeśli jednak nie lubisz zbyt ostrych smaków, te ostatnie śmiało możesz pominąć. Jeśli chodzi o sam przepis, może się on nieco różnić w zależności od regionu. Tradycyjną i sprawdzoną recepturę znajdziesz poniżej.
faszerowana zielona papryka

Jak zrobić faszerowaną zieloną paprykę?

Szybkie i proste dania
Faszerowana papryka to zawsze strzał w dziesiątkę. Dzisiaj serwujemy ją z brązowym ryżem, mięsem mielonym i parmezanem. To prawdziwa uczta, która zaspokoi apetyt nawet najbardziej wybrednego smakosza. Jeśli chcesz, możesz dodać do farszu pieczarki. Możesz też całkowicie zastąpić nimi mięso, by uzyskać papryczki w wersji wegetariańskiej. Niezależnie od tego co postanowisz, danie i tak wyjdzie przepyszne.