Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Gotowanie i Pieczenie > Podstawy pieczenia

Podstawy pieczenia

Porady (92)
Zmień widok
Ubijanie białka
3.0909/5
Jak ubić białko na sztywno?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Jeśli potrzebujesz ubitych na sztywno białek do pieczenia cytrynowego ciasto bezowego, sufletu lub, potrzebujesz ubite białka do biszkoptu, babki lub w celu zwiększenia objętości masy...  czytaj więcej »

ubita śmietana
3.4000/5
Jak ubić śmietanę na sztywno?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić. Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do...  czytaj więcej »
Ubijanie białka
5.0000/5
Jak ubić białko bez miksera?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Ubijanie jajek może być wykonywane ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego. Zazwyczaj do ubijania białek lub żółtek używamy ubijaczki w kształcie balona. Używanie miksera...  czytaj więcej »

prażone orzechy laskowe
2.4444/5
Jak obrać i uprażyć orzechy laskowe?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Orzechy laskowe to najsmaczniejsze spośród wszystkich orzechów, a nie wiedzieć czemu jemy je głównie przemielone z dodatkiem czekolady pod postacią... no cóż – Nutelli. Mało kto potrafi...  czytaj więcej »
4.0000/5
Jak sprawdzić czy drożdże są świeże?
redaktor: AIRAM463, specjalista Tipy.pl
Świeże drożdże dość szybko się psują, wysychają i pleśnieją, jednak jeśli są prawidłowo przechowywane to mogą przetrwać nawet do 3 tygodni czasu. Drożdże, których chcemy użyć do pieczenia...  czytaj więcej »
pieczone warzywa
3.8333/5
Jak przyprawić pieczone warzywa?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Dla wybrednych smakoszy odpowiednie doprawienie warzyw (i generalnie wszystkich potraw) to podstawa. Ma zresztą ono coraz większe znaczenie dla wszystkich. Wychodzimy poza ramy, sól oraz...  czytaj więcej »
Pieczony czosnek
4.3333/5
Jak upiec czosnek?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Pieczony czosnek ma całkiem inny smak od czosnku świeżego. Jest znacznie delikatniejszy - można go jeść od razu po upieczeniu lub dodać do sosów czy dań. Pieczony czosnek będzie smakował...  czytaj więcej »
cukier
4.1667/5
Czym zastąpić cukier w ciastach i innych wypiekach?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Cukier ma o wiele większe znaczenie w piekarnictwie, niż tylko nadawanie słodkiego smaku. Zapewnia wypiekom odpowiednią wilgotność i delikatność, w procesie pieczenia rozpuszcza się, a w...  czytaj więcej »
szybkie obieranie pomarańczy
3.8800/5
24 triki kuchenne, o których na pewno nie słyszałaś
redaktor: ivona, specjalista Tipy.pl
Jeśli lubisz gotować, ale niekoniecznie chcesz spędzać cały swój wolny czas w kuchni, zdecydowanie powinnaś przeczytać ten artykuł. Opisane tutaj triki są tak proste i jednocześnie tak...  czytaj więcej »
mięso duszone
2.6667/5
Jak zrobić mięso, żeby było miękkie i soczyste?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Miękkie, soczyste mięso polane aromatycznym sosem – idealne na rodzinny niedzielny obiad albo na kolację w gronie przyjaciół. Poznaj kilka kulinarnych sekretów miękkiego i soczystego mięsa...  czytaj więcej »
Sprecyzuj czego szukasz
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
Czym są Tipy.pl? Co chcesz zrobić? Zmotywować się do pracy? Zrobić samolot z papieru? Zareklamować się w Internecie? Tipy.pl to miejsce, gdzie możesz znaleźć porady i wskazówki na każdy temat.
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


   Akceptuje regulamin *wyrażam zgodę na świadczenie usługi, przyjmuję do wiadomości, że jednocześnie tracę prawo do odstąpienia od Umowy.
   Wyrażam zgodę na otrzymywanie od GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.| z siedzibą w Krakowie, Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków |Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS – 416593| NIP – 5272644300 |za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., nr 144, poz. 1204, z późn. zm.). Do korespondencji powyżej wskazuję m. in. podany przeze mnie w formularzu i należący do mnie adres e-mail.
Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Usługę świadczy

GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.

Siedziba

Kraków
Os. Teatralne 9A
31-946 Kraków

Krajowy Rejestr Sądowy

Sąd Rejonowy w Krakowie
XI Wydział Krajowego Rejestru Sądowego

Kontakt

Tel: +48 12 646 28 12
Fax: + 48 12 646 27 10
E-mail: tipy@firma.interia.pl
Adres: Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków

KRS 0000416593    NIP 5272644300    REGON 142734048
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.