Jak zrobić domowy imbir kandyzowany

Jak zrobić domowy imbir kandyzowany

Inne zdrowe przepisy
Korzeń imbiru to składnik wielu azjatyckich dań, ale nie tylko! Ten korzeń był od wieków używany w leczeniu różnych dolegliwości, problemów trawiennych i przeziębień. Dla wielu z nas, surowy imbir jest zbyt intensywny, aby móc go zjeść. Jest jednak prosty sposób, aby złagodzić ostry smak. Wystarczy przygotować domowy, kandyzowany imbir!
Prosta owsianka bez gotowania

Prosta owsianka bez gotowania

Zimne śniadania
Śniadanie to najważniejszy posiłek całego dnia. Daje nam energię i siłę na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Warto więc zadbać o to, aby śniadanie było zdrowe i pełnowartościowe. Dobrym przykładem pożywnego śniadania jest owsianka. Jednak nie każdy ma czas, aby codziennie rano gotować owsiankę. teraz możesz przygotować ją w kilka chwil wieczorem i to bez gotowania. Rano będzie pyszna i gotowa do zjedzenia.
Jak zrobić domowe masło orzechowe

Jak zrobić domowe masło orzechowe

Inne zdrowe przepisy
Jeżeli jesteś miłośnikiem masła orzechowego, to może chcesz zrobić domową wersję, bez zbędnych dodatków konserwantów, barwników i wspomagaczy smaku? Przygotowanie takiego domowego masła orzechowego jest niezwykle proste i wymaga jedynie kilku składników. Jeżeli chcesz poznać dokładny przepis, koniecznie przeczytaj dalszą część artykułu.

8 produktów, które postawią cię rano na nogi.

Inne zdrowe przepisy
Jeśli należysz do grupy ludzi, którzy nie wyobrażają sobie życia bez porannej i popołudniowej kawy, z pewnością ucieszysz się na wieść, że można zastąpić ją zdrowymi produktami, które dostarcza ci mnóstwo energii na cały dzień. Równie dobrze możesz potraktować je jako dodatek do kawy, ponieważ należy wykluczyć czas poświęcony na przygotowanie śniadania. Oto osiem produktów, które są doskonałą alternatywą kawy.
mniszek

Jak zrobić olejek z mniszka lekarskiego?

Inne zdrowe przepisy
Jedni uważają go za chwast, inni nie przywiązują do niego zbyt dużej wagi. Istnieje jednak grupa wtajemniczonych, którzy wiedzą, że mniszek lekarski to roślina o niezwykle cennych właściwościach leczniczych. Dlatego zawsze, gdy tylko mniszek zakwitnie, zbierają jego kwiaty w celu przygotowania cennych domowych mikstur. Jedną z nich jest olejek z mniszka. Jak go zrobić dowiesz się z dalszej lektury.
kawa

Jak przyrządzić zdrową i smaczną kawę?

Proste przepisy
Kawa uważana jest za używkę, która ma negatywny wpływ na nasze zdrowie. Pobudza organizm, ale jej spożywanie wywołuje u wielu osób nieprzyjemne sensacje żołądkowe, niepokój, bezsenność oraz nadwyrężenie systemu nerwowego. Wcale nie musi tak być. Oto sposób przyrządzania takiej kawy (dla dwóch osób, bo pita w towarzystwie smakuje najlepiej!): Wystarczy zmienić sposób przyrządzania kawy, a będzie miała bardzo pozytywne działanie na cały nasz organizm.
owoc borówki z uprawy ekologicznej

Jak rozpoznać ekologiczne owoce i warzywa?

Inne zdrowe przepisy
Chcesz się zdrowo odżywiać. Dbasz o swoją rodzinę. Wstajesz godziną wcześniej, aby na pobliskim rynku kupić świeżutkie i pachnące owoce i warzywa. Nie korzystasz z marketu, ani dużego warzywniaka. Biegniesz na rynek, bo tam spotkasz producenta – rolnika. Tam zawsze cię zapewniają, że jeszcze godzinę temu marchewka rosła na grządce, oddalonej od głównej drogi parę kilometrów. Tam zawsze pan przysięga, że niczym nie "sypał", a jego wnuczka je to od urodzenia! Czy to aby wszystko prawda?
Zdrowotny koktajl z aloesem

Zdrowotny koktajl z aloesem

Zdrowa Dieta
Aloes jest znany z właściwości nawilżających i odżywiających skórę. Wiele kobiet z powodzeniem stosuje aloes na różne problemy z cerą. Czy wiesz jednak, że aloes oferuje wiele wartości zdrowotnych? Możesz z powodzeniem stosować go na obniżenie poziomu cholesterolu, wzmocnienie odporności, obniżenie poziomu cukru we krwi, a także jeżeli chcesz zrzucić zbędne kilogramy.
pieczona cukinia z serem feta

Jak zrobić pieczoną cukinię z serem feta?

Szybkie i proste dania
Szybkie i proste w przygotowaniu danie z cukinią. Korzystajmy z warzyw, póki jest na nie sezon. Ta pyszna przekąska świetnie sprawdzi się w swojej roli. Niezbyt kaloryczna, za to bogata w witaminy. Coś dla wszystkich smakoszy.
szczaw

Jak przyrządzić szczaw?

Szybkie i proste dania
Dawniej był zmorą dziecięcego menu, teraz to składnik wykwintnych, smacznych dań. Zielony, kwaskowaty, po zamrożeniu dostępny jest przez cały rok. Sprawdza się znakomicie jako składnik farszów: do pierogów, naleśników czy krokietów. Pasuje do wytrawnej tarty, dań z makaronem oraz pizzy. Ma bardzo dużo witaminy C, beta-karotenu i na szczęście mało kalorii. Nie należy go jeść zbyt często tylko, o ile cierpimy na choroby reumatyczne lub problemy z nerkami.