Jak zrobić domowy imbir kandyzowany

Jak zrobić domowy imbir kandyzowany

Inne zdrowe przepisy
Korzeń imbiru to składnik wielu azjatyckich dań, ale nie tylko! Ten korzeń był od wieków używany w leczeniu różnych dolegliwości, problemów trawiennych i przeziębień. Dla wielu z nas, surowy imbir jest zbyt intensywny, aby móc go zjeść. Jest jednak prosty sposób, aby złagodzić ostry smak. Wystarczy przygotować domowy, kandyzowany imbir!
Prosta owsianka bez gotowania

Prosta owsianka bez gotowania

Zimne śniadania
Śniadanie to najważniejszy posiłek całego dnia. Daje nam energię i siłę na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Warto więc zadbać o to, aby śniadanie było zdrowe i pełnowartościowe. Dobrym przykładem pożywnego śniadania jest owsianka. Jednak nie każdy ma czas, aby codziennie rano gotować owsiankę. teraz możesz przygotować ją w kilka chwil wieczorem i to bez gotowania. Rano będzie pyszna i gotowa do zjedzenia.
Jak zrobić domowe masło orzechowe

Jak zrobić domowe masło orzechowe

Inne zdrowe przepisy
Jeżeli jesteś miłośnikiem masła orzechowego, to może chcesz zrobić domową wersję, bez zbędnych dodatków konserwantów, barwników i wspomagaczy smaku? Przygotowanie takiego domowego masła orzechowego jest niezwykle proste i wymaga jedynie kilku składników. Jeżeli chcesz poznać dokładny przepis, koniecznie przeczytaj dalszą część artykułu.
Zdrowotny koktajl z aloesem

Zdrowotny koktajl z aloesem

Zdrowa Dieta
Aloes jest znany z właściwości nawilżających i odżywiających skórę. Wiele kobiet z powodzeniem stosuje aloes na różne problemy z cerą. Czy wiesz jednak, że aloes oferuje wiele wartości zdrowotnych? Możesz z powodzeniem stosować go na obniżenie poziomu cholesterolu, wzmocnienie odporności, obniżenie poziomu cukru we krwi, a także jeżeli chcesz zrzucić zbędne kilogramy.

8 produktów, które postawią cię rano na nogi.

Inne zdrowe przepisy
Jeśli należysz do grupy ludzi, którzy nie wyobrażają sobie życia bez porannej i popołudniowej kawy, z pewnością ucieszysz się na wieść, że można zastąpić ją zdrowymi produktami, które dostarcza ci mnóstwo energii na cały dzień. Równie dobrze możesz potraktować je jako dodatek do kawy, ponieważ należy wykluczyć czas poświęcony na przygotowanie śniadania. Oto osiem produktów, które są doskonałą alternatywą kawy.
Pieczony czosnek

Jak upiec czosnek?

Dania wegetariańskie
Pieczony czosnek ma całkiem inny smak od czosnku świeżego. Jest znacznie delikatniejszy - można go jeść od razu po upieczeniu lub dodać do sosów czy dań. Pieczony czosnek będzie smakował nam ze wszystkim - nawet rozsmarowany na zwykłej kromce chleba. Poniżej znajdziesz wskazówki jak upiec czosnek.
kawa

Jak przyrządzić zdrową i smaczną kawę?

Proste przepisy
Kawa uważana jest za używkę, która ma negatywny wpływ na nasze zdrowie. Pobudza organizm, ale jej spożywanie wywołuje u wielu osób nieprzyjemne sensacje żołądkowe, niepokój, bezsenność oraz nadwyrężenie systemu nerwowego. Wcale nie musi tak być. Oto sposób przyrządzania takiej kawy (dla dwóch osób, bo pita w towarzystwie smakuje najlepiej!): Wystarczy zmienić sposób przyrządzania kawy, a będzie miała bardzo pozytywne działanie na cały nasz organizm.
spaghetti cukiniowe

Jak zrobić spaghetti z makaronem z cukinii?

Makarony
Spaghetti inne niż wszystkie bo… bez makaronu! Makaron zastąpią warzywa i to one występują tutaj w roli głównej. Świetnie potrafią zastąpić makaron sprawiając, że danie jest nie tyle lżejsze, co zdrowsze i bogatsze w witaminy, nie tracąc przy tym na smaku. Gorąco polecam.
pieczona cukinia z serem feta

Jak zrobić pieczoną cukinię z serem feta?

Szybkie i proste dania
Szybkie i proste w przygotowaniu danie z cukinią. Korzystajmy z warzyw, póki jest na nie sezon. Ta pyszna przekąska świetnie sprawdzi się w swojej roli. Niezbyt kaloryczna, za to bogata w witaminy. Coś dla wszystkich smakoszy.
płatki kukurydziane

Do czego wykorzystać płatki kukurydziane?

Produkty Zbożowe
Pyszne płatki kukurydziane zalane ciepłym lub zimnym mlekiem… Taki posiłek na śniadanie jest nam znany od lat. Uwielbiają go też nasze dzieci. Nie warto jednak poprzestawać tylko na takim daniu z popularnymi “corn flakes” w roli głównej. Mają one o wiele więcej zastosowań w kuchni. Chrupiące kornfleksy są doskonałą panierką, ozdobą deserów, składnikiem sałatki czy bazą... batoników!